Hajni konyhájából kaptuk e gyönyörű,nagyon finom süteményt.
Köszönöm szépen.
Csodás sütemény
Hozzávalók:
20 dkg Nutella
20 dkg apróra vágott pirított dió
babapiskóta
egy bögre édes kávé (2 dl)
Piskótához:
7 tojásfehérje
1 kanál citrom leve
20 dkg cukor
4 evőkanál dió
2 evőkanál liszt
Krémhez:
7 tojássárgája
10 evőkanál cukor
7 evőkanál tej
350 ml. tejszín
1 vaníliás cukor
A tepsi mérete 28 x 40 cm
A tepsit kibéleljük és rátesszük a vágott diót.
Piskóta:
A tojásfehérjéket felverem a citrom levével,hozzá adagolom a cukrot,aztán a diót és a lisztet.
A masszát ráöntjük a tepsiben lévő dióra és megsütjük.
A megsült a piskótát egy tálcára borítjuk az aljával felfelé,úgy hogy a diós fele legyen felül.Még melegen megkenjük a Nutellával.
Krém:
A tojássárgákat a cukorral és a tejjel kikeverem és vízgőz felett sűrűre főzöm,majd kihűtöm.
A tejszínt felverem és hozzá adagolom a kihűlt krémet és addig verem míg jó habos krémet kapok.
A nutellás piskótára rásimítom fele adag krémet,aztán szép sorban rárakom a kávéban áztatott babapiskótát.
A kekszekre rásimítom a megmaradt krémet.
Másnapig hideg helyen tartom,aztán szeletelem.
Kattints arra a képre, amelyiket nagyobb méretben szeretnél megnézni!
|