Charlotte Russe
Hozzávalók:
35 db babapiskóta
8 tojássárgája
20 dkg cukor
5 dl tej
2 dl tejszín
1 rúd vanília
5 teáskanál zselatinpor
Elkészítés: Egy tortaformát kibélelek sütőpapírral, ezután sűrűn egymás mellé rakva babapiskótával kirakom a forma oldalát. A tojássárgákat cukorral habosra kikeverem, hozzáadom a vanília kikapart belsejét. A tejet egy nagyobb forralóba öntöm, apránként hozzáadom a tojássárgáját, és lassan, folyamatosan kavargatva melegítem (de nem forralom), amíg be nem sűrűsödik. Ekkor leveszem a tűzről. A zselatint fél dl vízbe szórom, majd a kialakult zselét meleg vízfürdőben cseppfolyóssá keverem, és a már hűlő krémhez adom. A kihűlt krémet a felvert tejszínnel lazítom, majd hűtőben alaposan kihűtöm. Ha már kellően besűrűsödött, akkor az előre elkészített formába öntöm, és legalább 1 éjszakát a hűtőben hagyom pihenni.
Másnap óvatosan lekapcsolom a forma oldalát, eltávolítom az alját, a tortát tálra csúsztatom, gyümölcsökkel, reszelt csokoládéval és tejszínnel dekorálom, majd tálalom.Kattints arra a képre, amelyiket nagyobb méretben szeretnél megnézni!
|