Sütőtökleves, krémes, gyömbéres, chilis, kurkumás őszi leves
Az alábbi konyhákra jellemző:
Elkészítés
Itt az ősz, ilyenkor jaj de finom a krémes, forró leves, a begyújtott kandalló mellett. Ez a recept fenomenális, forrón tálalva, duplán csípősen a chilitől, szivetmelengető. Az egész család csendben, áhítattal kanalazta. Próbáljátok ki, sütőtök, ahogy még sohasem ízleltétek.
Elkészítés
-
A hagymát metisztítjuk,felaprítjuk.
-
A sütőtököt ,burgonyát megtisztítjuk felkockázzuk.
-
A vajon megfonnyasztjuk a hagymát pici só is kell rá, hogy megtörjön a hagyma, és rátesszük chili pelyhet, a kurkumát és a gyömbérport.
-
kettöt keverünk rajta majd,
-
felöntjük 1 l vizzel, beletesszük a burgonyát és sütőtököt. Fedő alatt erős tűzön kb.20 perc alatt megpuhítjuk.
-
Turmixoljuk össze, ízlés szerint szójaszósszal ízesítjük, (só helyett), majd a tejszínnel még pár percig főzzük.
Tálaláskor friss, vagy szárított turbolyát aprítsunk a tetejére.
Kattints arra a képre, amelyiket nagyobb méretben szeretnél megnézni!
|