Hozzávalók
A kakaós süteménylapokhoz
•
113 g olvasztott vaj
•
210 g cukor
•
1 tojás
•
300 g natúr joghurt
•
280 g liszt
•
46 g kakaópor
•
1 kk. szódabikarbóna
A krémhez
•
170 g olvasztott vaj
•
280 g porcukor
•
160 g krémsajt
•
2 kk. reszelt citromhéj
•
4 ek. citromlé
Elkészítése:
Előmelegítjük a sütőt 180 fokra és előkészítünk néhány tepsit, melyeket sütőpapírral bélelünk ki.
A vajat megolvasztjuk és elkeverjük a cukorral, tojással, joghurttal és vaníliával. Hozzáadjuk a száraz hozzávalókat (lisztet, kakaóport, szódabikarbónát) és alaposan összekeverjük. A masszát habzsákba, vagy egy zacskóba töltjük, aminek a sarkán lyukat vágunk, és kb. 4-5 cm átmérőjű köröket nyomunk a sütőpapírra (legjobb, ha belülről kifelé haladva csigákat képezünk). 10-12 percig sütjük, majd hűlni hagyjuk. Közben a krém hozzávalóit alaposan elkeverjük, majd ha a sütilapok teljesen kihűltek, elkészítjük a szendvicseket.
Úgy lettek majd egyformák a tészta lapok, hogy a sütőpapírra rárajzoltam köröket. 5 cm-es átmérőjű pogácsaszaggatóval készítettem a köröket. Ne legyen túl közel egymáshoz, mert megnőnek.
Javaslaltok, alternatív elkészítés
Nekem laza lett a krém, ezért 1 evőkanál zselatint feloldottam pici vízben és azt tettem hozzá.Kattints arra a képre, amelyiket nagyobb méretben szeretnél megnézni!
|