Hozzávalók:
300 g csokoládé
240 g vaj
200 g cukor
4 egész tojás
8 tojásfehérje
120 g liszt
30 g kakaópor
450 g mascarpone
vanília kivonat
Olvasszuk meg a csokoládét a gőz felett, majd tegyük félre, amíg egy kicsit kihűl, de ne túl sokat. Közben a vajat és a 150 g cukrot alaposan elkeverjük egy tálban, majd hozzáadjuk a négy egész tojást és négy tojásfehérjét. Ezt követően beletesszük a megolvadt csokit és a lisztel elkevert kakaóport.
A kapott masszát borítsuk ki egy sütőpapírral bélelt tepsibe, de egy csészényit ne használjunk fel, mert az kelleni fog a végén.
Egy másik tálban összekeverjük a mascarponét, az 50 g cukorral, 4 tojásfehérjével és a vanília kivonattal, majd a tiramisu krémet óvatosan szétnyújtjuk a csokis masszán. Ez után a megmaradt masszát is rátesszük a tiramisu krémre és óvatosan elkeverjük a tetejét egy villával, hogy a tiramisu krém és a csésze csokis massza egyfajta mintát kapjon.
A sütőben 40-50 percig süssük, amíg szépen elválik a tészta a sütőpapírtól, amikor megemeljük azt. Szeletelés előtt hagyjuk kihűlni a sütit a tepsibe. A megmaradt tojássárgájákból vanília vagy csokipuding készíthető el.Kattints arra a képre, amelyiket nagyobb méretben szeretnél megnézni!
|