Tészta: 15 dkg magas kakaótartalmú csokoládé (min. 60%-os), 16 dkg vaj, 33 dkg cukor, fél rúd vanília,10 dkg liszt, 4,5 dkg kakaó (holland), 3 tojás, fél narancs leve és héja, illetve fahéj, szegfűszeg, kardamom ízlés szerint.
Krém: 25 dkg mascarpone, fél narancs leve és héja, 2 evőkanál porcukor, fél mokkáskanál kardamom.
Díszítés: 5 dkg étcsokoládé, 3 evőkanál vaj,1 evőkanál kakaó, 1 evőkanál tejszín.
1. A tésztához a tojásokat fehéredésig keverjük a cukorral, majd belekavarjuk a lisztet, a vaníliarúd kikapart belsejét, a kakaót és a fűszereket tetszés szerint. A vajat és a csokoládét összeolvasztjuk, majd hozzáadjuk az előző keverékhez. Belecsavarjuk a narancs levét, belereszeljük a narancs héját, és összekavarjuk. A masszát szilikonos formába öntjük, és (170 fokos) előmelegített sütőben 15-20 perc alatt készre sütjük, tűpróbával ellenőrizzük. (Akkor jó, ha a teteje ropogós, a közepe pedig krémes, ragacsos).
2. Amíg hűl a brownie, elkészítjük a mascarponekrémet: a mascarponét kikeverjük a porcukorral, beletesszük a kardamomot, belecsavarjuk a narancs levét és belereszeljük a héját.
3. A díszítéshez a csoki felét gőz felett felolvasztjuk, belekockázzuk a vajat, beletesszük a kakaót és a tejszínt. Ha összeolvadt, beletesszük a csoki másik felét, levesszük a tűzről, és alaposan elkeverjük. A csokis keveréket annyira hűtjük, hogy formázható legyen, adagolóba tesszük, sütőpapíron megrajzoljuk a kívánt formát és hűtőbe tesszük, amíg megdermed.
4. A brownie-t felkockázzuk, a kockák tetejére kanalazzuk a krémet, és rátesszük a díszt.Kattints arra a képre, amelyiket nagyobb méretben szeretnél megnézni!
|