Máglyarakás körtével és málnaöntettel
Habzsákból kinyomva mutatós a tetején a fehérjehab
Hozzávalók:
30 dkg szikkadt kalács
6 tojás
5 körte
fél rúd vanília
2 dl tej
5 dkg cukor
10 dkg porcukor
6 evőkanál csipkebogyólekvár
A málnaöntethez:
30 dkg málna
Fél dl shery
Fél dl szénsavas ásványvíz
Elkészítés: A kalácsot felkockázzuk. A tejet felforraljuk a cukorral és a vanília kikapart belsejével, kissé hűlni hagyjuk. A tojásokat szétválasztjuk. A sárgákat 5 dkg porcukorral jó habosra verjük, majd hozzáadjuk a vaníliás tejet és 1 evőkanál csipkelekvárt. Meglocsoljuk vele a kalácsot, hagyjuk, hogy a kalács felszívja a folyadékot.
A vaníliás-tojásos tejjel meglocsoljuk a kalácsot
Összeforgatjuk
A tejes kalácshoz kivajazott formába tesszük.
A körtét meghámozzuk, kicsumázzuk, felszeleteljük, enyhén cukros-citromos vízben kicsit megpároljuk.
A lerakott kalácsot megkenjük a csipkelekvárral, kirakosgatjuk a körtével.
Kivajazott formákba osztjuk a kalácsos masszát
Megkenjük csipkelekvárral, jöhetnek a körteszeletek
A tojásfehérjét felverjük 5 dkg porcukorral, a végén még belekeverünk 1 evőkanál csipkelekvárt, habzsákba töltjük, és a körték tetejére habcsókokat nyomunk.
180 fokos sütőbe toljuk, és 10 percig sütjük.
A málnát a sherryvel és a szénsavas vízzel összeturmixoljuk, és a máglyarakás mellé kínáljuk.
Kiadós leves után tökéletes második fogásnak is a máglyarakásKattints arra a képre, amelyiket nagyobb méretben szeretnél megnézni!
|