Currys-spenótos
vöröslencseleves
Hozzávalók 4 személyre:
1 karcsú póréhagyma
200 g burgonya
2 ek. olaj
100 g vöröslencse
1 kk. curry
1 ek. paradicsompüré
1 kk. zöldséges ételízesítő
150 g friss spenót
1/2 piros húsú paprika
3-4 szál petrezselyem
só, bors
1. A póréhagymát megtisztítjuk, megmossuk, nem túl vékonyan felkarikázzuk. A burgonyát meghámozzuk, és 2x2 cm-es kockákra vágjuk.
2. Felforrósítjuk az olajat, rádobjuk a burgonyát, 1 percig élénk tűzön pirítjuk, aztán hozzáadjuk a pórét és a lencsét, 2 perc múlva a curryport és a paradicsompürét, majd továbbra is élénk tűzön, folyamatosan keverve még 1/2 percig pirítjuk (vigyázat, mind a curry, mind a paradicsompüré könnyen megég!). Felöntjük 1 liter vízzel, hozzáadjuk az ételízesítőt, és félig lefedve 15 percig főzzük.
3. Közben a a spenótot megtisztítjuk, váltott vízben megmossuk. A paprikát leöblítjük, kicsumázzuk, magjait-ereit eltávolítjuk, apróra felkockázzuk. A petrezselymet megmossuk, lerázzuk róla a vizet, levélkéit lecsipkedjük, finomra vágjuk. A leveshez adjuk a spenótleveleket, 2-3 percig együtt főzzük, végül utánasózzuk, frissen őrölt borssal illatosítjuk. Tálaláskor lazán beleforgatjuk a vágott petrezselymet, és a paprikakockákkal megszórva kínáljuk.Kattints arra a képre, amelyiket nagyobb méretben szeretnél megnézni!
|