Hozzávalók egy 22 cm átmérőjű tortához:
az alaphoz:
-
12 dkg vaj
-
5 dkg cukor
-
3 dkg keserű kakaópor
-
1 tojás
-
1 teáskanál vaníliakivonat
-
20 dkg darált háztartási keksz
-
6,5 dkg kókuszchips
-
5 dkg mandula
a krémhez:
-
6 dkg vaj
-
3 evőkanál tejszín
-
2 dkg főzés nélküli vaníliaízű pudingpor
-
1/2 teáskanál vaníliakivonat
-
23 dkg porcukor
a tetejére:
-
13 dkg ét tortabevonó
-
bő 1 evőkanál étolaj
-
kókuszchips
-
A kókuszchips-et és a mandulát késes aprítóval nem túl apróra vágtam, majd elkevertem a keksszel.
-
A vajat kis lángon felmelegítettem, a tűzről levéve elkevertem benne a cukrot és a kakaóport, valamint a masszát habverővel folyamatosan keverve az enyhén felvert tojást is hozzáadtam.
-
A tűzre visszatéve kis lángon, állandó keverés mellett főztem, sűrítettem néhány percig.
-
A tűzről levéve elkevertem benne a vaníliakivonatot, és a masszát a kekszes részre öntöttem, jól elkevertem vele.
-
Sütőpapírral bélelt tortaformába öntöttem, kanál fejével szépen elegyengettem, és legalább 1 órára hűtőbe tettem.
-
A krémhez a vajat először magában, majd a többi hozzávalóval szép, sima krémmé kevertem.
-
A jól lehűlt kekszes alapra simítottam, és a tortát visszatettem a hűtőbe újabb 1 órára.
-
Végül a tortabevonót vízgőz fölött az olajjal összeolvasztottam, és bevontam vele a torta tetejét, majd rögtön megszórtam kevés kókuszchips-szel.
-
Ismét a hűtőbe került egy-két órára, majd eltávolítottam a tortakarimát, és forró vízbe mártott késsel szeleteltem a tortát.
Kattints arra a képre, amelyiket nagyobb méretben szeretnél megnézni!
|