Hozzávalók:
20 dkg darált keksz (Albert)
10 dkg vaj
1/2 mokkáskanál fahéj
1 kg ricotta túró
5 db tojás
1 kiskanál vanília aroma
15 dkg porcukor
2 doboz Philadelphia krémsajt
12 szelet/3696 kcal, 1 szelet/308 kcal
Elkészítés:
A darált kekszet a vajjal, kevés fahéjjal és 1-2 evőkanál vízzel összekeverjük. A tortaforma (24 cm átm.) alját kibéleljük vele, és 160 fokra előmelegített sütőben 12 percig sütjük. Közben a túrót áttörjük. Az egész tojásokat 15 dkg porcukorral és a vanília aromával habosra keverjük. Összekeverjük a túróval és a krémsajttal. Ráöntjük az elősütött tésztára, és 120 fokra előmelegített sütőben 80-90 percig sütjük. Ha kihűlt felszeleteljük, és porcukorral meghintve tálaljuk.
(Nők Lapja recept nyomán)Kattints arra a képre, amelyiket nagyobb méretben szeretnél megnézni!
|