Hozzávalók egy kb. 25 x 35 centis tepsihez:
25 dkg vaj
25 dkg porcukor
1 citrom
20 dkg finomliszt
1 csomag sütőpor
20 dkg darált dió
6 tojás
30 dkg porcukor
A vajat habosra, krémesre kevertem a porcukorral, majd hozzáadtam a citrom lereszelt héját és kifacsart levét is.
A sütőport elkevertem a liszttel, átszitáltam, hozzákevertem a darált diót is.
A vajas-citromos keverékbe beledolgoztam az összekevert szárazanyagot, majd a tojásfehérjékből felvert kemény habbal lazítottam a masszát.
Sütőpapírral bélelt tepsibe öntöttem/egyengettem, előmelegített, 220 fokos sütőben 5 percig, majd 160 fokos sütőben 30-35 percig sütöttem.
Amíg sült a tészta, a tojások sárgáját nagyon habosra, krémesre kevertem az átszitált porcukorral.
A sütőből kivett forró tésztára öntöttem a sárgájás masszát, majd egy éjszakán át hagytam szikkadni.
Másnap forró vízbe mártott késsel szeleteltem.Kattints arra a képre, amelyiket nagyobb méretben szeretnél megnézni!
|