Hozzávalók, 32 darab tekercshez:
A tésztához:
-
225 gramm puha vaj
-
225 gramm krémsajt
-
1 csipet só
-
2 evőkanál porcukor
-
2 bögre (1 bögre=2,5 dl) liszt - nekem a fele teljes kiőrlésű zabliszt
A töltelékhez:
-
1 nagyobb alma
-
1-2 evőkanál cukor
-
1 teáskanál őrölt fahéj
A tetejére:
A vajat robotgéppel felhabosítjuk, hozzádolgozzuk a krémsajtot, a sót és a porcukrot, majd apránként a lisztet. A tészta elég lágy lesz, de csomagoljuk folpackba és tegyük 1-2 órára hűtőbe.
Miután jól kihűlt, vegyük ketté, nyújtsuk ki - én az egyszerűség kedvéért téglalap formára nyújtottam. Az almát lereszeltem, összekevertem a cukorral és a fahéjjal, majd eloszlattam a tésztán úgy, hogy a széleinél maradjon ki hely. Az egészet feltekertem, majd háromszögekre vágtam. Hideg helyre tettem, amíg a sütő melegedett.
A sütőt 180 fokra melegítettem, a süteményt megkentem tojással és a meleg sütőben kb. 20-25 perc alatt sült aranybarnára.
Kattints arra a képre, amelyiket nagyobb méretben szeretnél megnézni!
|