6 kis pitéhez:
17,5 dkg puha vaj
15 dkg cukor
5 dkg méz
3 tojás
1 bögre liszt
1 bögre mandulaliszt
2 teáskanál sütőpor
2 teáskanál narancsvirágvíz
1/4 bögre tej
6 nagyobb sárgabarack
Elkészítés:
Egy tálban összedolgozzuk a szobahőmérsékletű vajat, a cukrot, a mézet, valamint az egész tojásokat. Sütőporral elkeverjük a lisztet, és az előző keverékhez adjuk, ezután jöhet a mandulaliszt is. A tejjel elkeverjük a narancsvirágvizet, majd apránként csurgatjuk a tésztánkhoz, hogy könnyebben felvegye a nedvességet. Alaposan összekeverjük.
Kis piteformákba adagoljuk a tésztát, és gerezdekre vágott sárgabarackkal rakjuk ki a tetejét. A gyümölcsök tetejét megszórjuk kevés kristálycukorral, mely kellemesen rákaramellizálódik.
180 fokra előmelegített sütőben, légkeveréses fokozaton kb. 20-25 perc alatt készre sütjük a süteményt. Illatos, könnyű nyári desszert.Kattints arra a képre, amelyiket nagyobb méretben szeretnél megnézni!
|