Limoncellos macaron
Hozzávalók:
9 dkg mandula liszt
13,5 dkg porcukor
7,5 dkg tojásfehérje ( 2 közepes tojás)
5 dkg kristálycukor
2 teáskanál Matcha teapor
a töltelékhez:
10 dkg lemon curd
1 dl tejszín (30%)
15 dkg fehér csokoládé
3 evőkanál limoncello
Elkészítés: a tojásfehérjéket robotgéppel félig felvertem, majd hozzátettem az 5 dkg kristálycukrot és olyan keményre vertem, hogy amikor kiemeltem a keverőt, akkor kis csúcsot hagyott a tojásfehérje a lapáton. Közben apránként hozzátettem a Matcha teaport is. Ekkor az átszitált cukros mandulát fakanállal hozzákevertem, de vigyázni kell, hogy teljesen ne törjük össze a habot, de azért a levegő buborékok nagy része kimenjen belőle. Akkor jó a massza, ha a fakanálról úgy folyik le, mint a láva, folyamatosan, nem szakadozva.
A masszát habzsákba tettem és a szilikon macaron sütő lapra egyenlő köröket nyomtam belőle. A macaron lapot egy sütőlapra helyeztem, majd párszor a pulthoz csapkodtam finoman, hogy a
levegőbuborékok kimenjenek belőle és szép sima legyen a teteje.
A macaronoknak szobahőmérsékleten kb. 45 percet kell pihenni, hogy egy kicsit száradjon a teteje.
Ekkor készítettem el a limoncellos ganache krémet.
A tejszínt gyöngyözésig melegítettem , majd ráöntöttem a fehér csokoládéra és addig kevertem, amíg teljesen fel nem olvadt, hagytam kicsit hűlni. Hozzákevertem a lemon curdot, a limoncellot, a krémet habzsákba tettem, majd felhasználásig a hűtőbe került..
Előmelegítettem a sütőt 150 fokra és a 45 perc letelte után betettem sülni a macaronokat. Ezen a hőfokon sült kb. 6 percig, majd kicsit kinyitottam a sütő ajtaját és visszavettem a hőfokot 130 fokra és így sütöttem még 5 percig. Nem szabad barnulnia, szép "fehérnek" kell lennie. A szilikon formán hagytam kihűlni, mert így szépen lejönnek a formáról.
A limoncellos ganache krémet kivettem a hűtőből és habzsákba téve megtöltöttem a macaronokat vele.Kattints arra a képre, amelyiket nagyobb méretben szeretnél megnézni!
|