Erdei gombás-tárkonyos sertés szűz
Hozzávalók 4 személyre:
1 kisebb fej vöröshagyma
3 evőkanál olívaolaj
60 dkg sertés szűz
30 dkg vegyes erdei gomba (ízlés szerint válogatva és lehet mirelit)
só, frissen őrölt bors
2 gerezd fokhagyma
1 csokor petrezselyem
1 kiskanál aprított ecetes tárkony
1-2 kiskanál tárkonyecet ízlés szerint
Elkészítés
Az apróra vágott vöröshagymát a forró olívaolajon megfuttatjuk, majd hozzáadjuk a 2x2 centis kockákra darabolt sertés szüzet és fehéredésig sütjük. Ekkor rászórjuk a megmosott, leszárított, kisebb darabokra vágott erdei gombákat, sóval, borssal, az aprított fokhagymával, petrezselyemmel ízesítjük és közepes tűzön rázogatva összepirítjuk. Végül az aprított ecetes tárkonnyal és tárkonyecettel
Kedves Liptai Zoltán mesterszakács úrtól kaptam ezt a receptet.Nagyon finom. Kattints arra a képre, amelyiket nagyobb méretben szeretnél megnézni!
|