Csirke dél-angliai módra
Hozzávalók:
2 db csirkecomb, alsó és felső részre vágva
ž-1 l zsíros tej
1 evőkanál és 1 teáskanál só
125 g liszt
1 teáskanál cayenne-i bors
1 felvert tojás
1/2 kg sütőmargarin
1. Tegyük a csirkedarabokat egy tálba, és öntsük rá a tejet, szórjuk meg 1 evőkanál sóval, majd az ujjainkkal tunkoljuk kissé össze, hogy jól elkeveredjen. Takarjuk le folpackkal, és tegyük a hűtőszekrénybe néhány órára, vagy akár egy éjszakára. (A pihentetés nem feltétlenül szükséges, de a hús mindenképpen omlósabb lesz tőle.)
2. Öntsük át az edény tartalmát egy lábasba, forraljuk fel, majd a lángot visszavéve
főzzük annyi ideig, amíg a hús teljesen át nem puhul. Ha kész, szedjük ki a csirkét egy rácsra, és hagyjuk kissé kihűlni.
3. Pakoljuk a lisztet, a cayenne-i borsot és a teáskanálnyi sót egy nejlonzsákba, rázogassuk meg benne egyenként a csirkedarabokat, aztán forgassuk meg őket a tojásban, majd újra a fűszeres lisztben.
4. A bepanírozott húsokat aztán hagyjuk szikkadni a rácson úgy 15 percig, majd hevítsük egy serpenyőben a margarint, amíg már szinte füstöl, és süssük 1-2 percig mindkét oldalukat.
2-4 személynek lesz elegendő.
Kattints arra a képre, amelyiket nagyobb méretben szeretnél megnézni!
|