Hókifli
Hozzávalók:
50 dkg rétesliszt
25 dkg vaj
2 dl tejföl
csipet só
1 evőkanál porcukor
2 dkg friss élesztő
Elkészítés: A liszthez hozzáadom a porcukrot, a csipetnyi sót, majd a vajjal elmorzsolom. A morzsához hozzáadom az élesztőt és a tejfölt, s az egészet rugalmas tésztává gyúrom. Alufóliába csomagolom, és fél órát hagyom pihenni.
Ezután 4 bucira szedem, majd a bucikból kört nyújtok, amit nyolc cikkre vágok. Minden cikk végébe lekvárt teszek, majd óvatosan feltekerem a kifliket. Sütőpapíros tepsire ültetem a tésztát, majd 180 fokra előmelegített sütőben világosbarnára sütöm.Kattints arra a képre, amelyiket nagyobb méretben szeretnél megnézni!
|