Hozzávalók:6 dkg fenyőmag,
10 dkg étcsokoládé
12.5 dkg vaj vagy margarin
25 dkg liszt
1 teáskanál sütőpor
1 teáskanál szódabikarbóna
1/4 teáskanál só
1 teáskanál őrölt kardamommag
1 kezeletlen narancs reszelt héja
2 tojás
17.5 dkg cukor
1.25 dl tej
12 db narancsos csokoládés praliné
5 dkg bevonómassza.
Elkészítés módja: A fenyőmagot szárazon megpirítjuk, és durvára vágjuk. A csokoládét a vajjal megolvasztjuk. A sütőt 200 fokra előmelegítjük. A muffinformákba kapszlikat rakunk. A lisztet, a sütőport, a szódabikarbónát, a sót, a kardamomot és a narancshéjat összekeverjük. A tojásokat felverjük. A cukrot, a csokoládés vajat, a tejes keveréket, és a fenyőmagot gyorsan beleforgatjuk. A tésztát egy robotgép táljába tesszük, és géppel jól kikeverjük krémes állagúvá. Ezután megtöltjük a formákat, és a sütőben 25 percig sütjük. Ha kihűltek a muffinok, kivesszük a formából, és egy kis megolvasztott csokival megkenjük a tetejüket, és arra helyezzük a pralinékat.
Recepthez fűződő történet, jótanács
Nagyon finom frissen ez a csokis apróság, ha még teát is kínálunk melléje. Én fenyőmagot és pisztáciát is tettem a tetejére némelyiknek.Kattints arra a képre, amelyiket nagyobb méretben szeretnél megnézni!
|