Hozzávalók: 30 dkg hízott libamáj,ízlés szerint só,színes borskeverék,1 doboz vegyes olasz salátakeverék.(ezutóbbit a Sparban lehet kapni).3 ek balzsamecetkrém olasz,1 citrom kifacsart leve,só.Kell még egy csodás serpenyő,és vidámság hozzá,mert az illatok csodásan felvidítanak majd.Elkészítése a következő:A libamájat megmosom,az esetleges hártyától,meg intól megszabadítom,majd szárazra törlöm egy papírral.1,5 cm-es darabokra szeletelem fel egy arra alkalmas éles késsel.megszórom a frissen őrölt borskeverékkel,és állni hagyom.A Tefal serpenyőmet felforrósítom,és ha a pirospont a közepén már nem látszik,a májakat belerakom sorba.Mindkét oldalát 3 percig sütöm,és enyhén megsózom durva sóval.Ha elkészültem vele,langyos sütőben melegen tartom a tálalásig.Elkészítem a salátát.Megmosom,és kicentrifugázom a vízet belőle egy salátacentrifugába.Tálra helyezem, az így előkészített salátát és balzsamecetkrémmel,meg citrommal megöntözöm.Vajon pirított gnoccival kínálom szépen tálra rendezve.Jó étvágyat!Kattints arra a képre, amelyiket nagyobb méretben szeretnél megnézni!
|