Ez a leves Benke Lászlótól származik.Karácsonyi leves a javából.A hozzávalók 4 személyre:15 dkg gesztenyepüré,80 g vaj, 80 g liszt, 1 dl tejszín,3 dl víz 3 cl Brandy,friss gyömbér,narancshéj,csipet só.Gesztenyefánk hozzávalói:50 g liszt,1 dl víz,50 g vaj,50 ggesztenyepüré,1 db tojás,só,cukor.Elkészítése:Világos, vajas rántást készítünk.Amikor a liszt kihabzik,friss reszelt gyömbért, 1 narancshéjat szintén reszelve áthevítünk benne,vízzel tejszínnel kiforraljuk.A gesztenyepürét burgonyatörővel szétnyomjuk,és habverő segítségével eldolgozzuk simára a levestBrandyt adunk hozzá.Csészékben,gesztenyefánkkal kínáljuk.Gesztenyefánk készítése:A vízet-benne a vajat,csipet sót,cukrot,-feltesszük forrni.Ha forr, egy mozdulattal hozzáadjuk a lisztet.Addig keverjük,amíg az edény falától el nem válik.Tűzről lehúzva hozzáadjuk a tojást,és simára keverjük.Ezután a geszetnye is a masszába kerül.Sütőlapra tepsibe kiskanállal vagy habzsák segítségével cseresznye nagyságú halmokat formázunk.200 fokos sütőben sütjük.Aranysárga
án, kissé szárítva kapja végső formáját.A fánkocskákat közvetlen tálalás előtt tesszük a levesbe.Jó étvágyat hozzá!Ünnepi leveskülönlegesség!Kattints arra a képre, amelyiket nagyobb méretben szeretnél megnézni!
|