Hozzávalók:
2 közepes padlizsán
2 db vöröshagyma
25 dkg vargánya gomba
só
bors
petrezselyemzöld aprítva
1 dl olívaolaj
2 evőkanál szójaszósz
1 db paradicsom
1 db zöld kosszarvú enyhén csípős paprika
20 dkg reszelt trappista sajt
Elkészítés:
A padlizsán végét levágjuk, a zöldséget megmossuk. Kettévágjuk, és kivesszük a belsejét egy kanál segítségével vagy karalábévájóval. Enyhén besózzuk, és olajozott tepsibe sorba rakjuk.
A gombát megmossuk, a hagymát tisztítás után felkockázzuk, kevés olajon megpirítjuk, rádobjuk a gombát és a padlizsánból kiszedett részt is, amit apróra vágtunk. Borsozzuk, és belevágjuk a paradicsomot és paprikát is. Ha már barnulni kezd, a szójaszószt is hozzákeverjük. Az elkészítése 5 percet vesz igénybe.
Levesszük a tűzhelyről, és megtöltjük a padlizsánokat a gombás-hagymás raguval. Tepsibe tesszük, és megszórjuk a sajttal. Előmelegített sütőben 160 fokon 40 percig sütjük.
Megjegyzés:
Én alufóliával béleltem ki a tepsimet, és arra csorgattam olajat. Így nem kell attól félnem, hogy lesül a zöldségem.
A recept saját receptem.Kattints arra a képre, amelyiket nagyobb méretben szeretnél megnézni!
|