Hozzávalók:
1 db vöröshagyma
15 dkg csiperke gomba
2 szál fehérrépa
2 szál sárgarépa
só
bors
1 teáskanál fűszerpaprika
1 kevés liszt
3 evőkanál olaj
petrezselyemzöld
A galuskához:
3-4 levél medvehagyma
1 tojás
1 evőkanál vaj vagy zsír
3 evőkanál búzadara
só
Elkészítés módja:
A hagymát apró kockára vágjuk, és olajon feltesszük párolni, majd a gombát tisztítás után szeleteljük, és azt is a hagymához adjuk. Jól elkeverjük, sózzuk, borsozzuk, liszttel megszórjuk, majd a paprikával színezzük, és felöntjük vízzel. A zöldségeket megtisztítjuk, felkarikázzuk, és a leveshez adjuk. A petrezselyemzöldet felaprítjuk, és szintén a leveshez adjuk. A tojást a vajjal, sóval, darával jól kikeverjük, és hozzáadjuk az egészen apróra darabolt medvehagymaleveleket, majd hűtőbe tesszük 20 percre. Addigra a leves elkészül, és lehet evőkanállal beleszaggatni a galuskákat. A galuska ne legyen se túl kemény, se túl lágy. Ha feljönnek a levesünk felszínére, akkor elkészült, és lehet tálalni.
Recepthez fűződő történet, jótanács
Frissítő hatású ez a leves, és a galuska adja a löketet hozzá. A lényeg, hogy a hozzávalók frissek legyenek.Kattints arra a képre, amelyiket nagyobb méretben szeretnél megnézni!
|