Zsuzsa konyhája!
Zsuzsa konyhája!
Fejléc

 

  Kedves Látogató!   

 

Szeretettel köszöntelek az oldalamon.
 

A főzés számomra egy életforma,a sütés pedig hobby.Mindenkinek írom ezeket a sorokat,aki szereti a hasát,mert itt a legfinomabb ételeket osztom meg.Jó nézelődést kívánok minden kedves idelátogatónak.Most újra nyitom ennek az oldalnak az életfunkcióját,de várlak benneteket a blogspotra is Zsuzsa ízutazásai címmel.

 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Elfelejtettem a jelszót
 
Menü
 
Chat
Név:

Üzenet:
:)) :) :@ :? :(( :o :D ;) 8o 8p 8) 8| :( :'( ;D :$
 
Zsuzsa finomságai.
 
Borjúpaprikás házias galuskával.
 
Burgundi rokfortos körte.
 
Joghurtkrémes pite fügével.
 
Karamellás fügés pitécske.
 
Gesztenyepüré.
 
Likőrkrémes fügés pite.
 
Churros tál.
 
Különleges matcha mázas fánkok
 
Desszertek
 
Diós-mogyorós krémes
 
Csirke lollipop
 
Szuprém csirkemell burgonyapürével
 
Blog

Carpaccio története,és receptek.

2015.07.30. 11:42, KallaZsuzsanna56
Címkék: Olasz ételek

 

Bélszín carpaccio

50 dkg  vesepecsenye
2 dl olívaolaj 
1 citrom leve 
 
frissen őrült fekete bors
darabka parmezán
kevés rukkola

A mélyhűtőben, vagy nagyon hideg hűtőben előhűtött bélszínt egy jó szakácskéssel vékony szeletekre vágom. Az asztalra terítek egy nagyobb darab sütőpapírt, majd erre helyezem a hússzeleteket úgy, hogy kellő távolságra legyenek egymástól. Ezután egy másik sütőpapírral befedem és egy sodrófa segítségével kicsit még nyújtok a szeleteken. A citromlevet kikeverem az olajjal, sózom, borsozom és a tálra rendezett szeleteket óvatosan meglocsolom vele. Picit visszateszem a hűtőbe, hogy összeérjenek az ízek, majd közvetlenül a tálalás előtt parmezánforgácsokkal, és egy kevés rukkolával díszítem.

 

Barackos lazac carpaccio

3-4 szép őszibarack
40 dkg füstölt lazac
1 evőkanál méz
rozmaring
½ citrom leve
1 evőkanál mustár

A mustárt kikeverem a mézzel, beleeresztem a citrom levét. A barackokat meghámozom és vékonyra szelem. A szeletelt lazacot a barackszeletekkel váltva tányérra teszem, a mustáros mártással meglocsolom és rozmaringgal díszítem.

 

Kacsamell carpaccio

1 közepes kacsamell
1 nagyobb narancs
rózsabors

2 dl olívaolaj
1 bő evőkanál balzsamecet

A kacsamellet megsütöm, majd miután teljesen kihűlt, hűtőbe teszem néhány órára. A húst vékony szeletekre vágom, szépen egymás mellé halmozom. Picit sózom, megtört rózsaborssal fűszerezem, kevés olívával és balzsamecettel meglocsolom, végezetül néhány szeletnyi naranccsal díszítem.

 

Zárásként néhány szó Carpaccióról

Vittore Carpaccio, reneszánsz festő 1460 körül született Velencében. Festészetében nagy hangsúlyt kapnak az építészeti elemek, nagyon sok az egyházi témájú munkája és kiemelkedő jelentőségűek a portréi. Legfőbb jellegzetessége azonban az általa használt színvilág, ami összes munkáját egyedivé teszi. Tintoretto és Tiziano is sokat tanul műveiből.

A carpaccio esetében egy viszonylag fiatal, alig 60 éve múlttal rendelkező ételről beszélünk. A finoman szelt, nyers húst kínáló tál születésének helye Velence, Harry bárja. Az étterembe tévedő Amalia Nani Mocenigo grófnő az orvosai tanácsára csak nyers húst volt hajlandó fogyasztani, így a bár szakácsa az alábbi, azóta klasszikus olasz fogássá nemesült étellel állt elő, a contessa számára.

A vékony szeletnyi marhahúst némi mustáros öntettel körítette a szakács, ami a bár tulajdonosát a híres olasz festő, Vittore Carpaccio képeinek színvilágára emlékeztette, így nyerte el az étel a megtisztelő nevet.

Az igazi carpaccio nagyon jó minőségű bélszínből készül. Csak hibátlan, jó helyen vásárolt bélszínből érdemes elkészíteni. Abban az esetben ha erre nincs lehetőségünk, vagy nem szeretnénk vesződni a bélszín tökéletes elkészítésével, akkor választhatunk a carpaccióhoz érlelt marhasonkát is.

A bélszín nem olcsó mulatság, de mivel ehhez az előételhez csak néhány leheletvékony szeletre van szükségünk, így igazán nem kerül olyan sokba, hogy elkápráztassuk a vacsoravendégeinket.

 

Miből készíthetünk carpacciót?

Leheletvékony marhahús, parmezánnal, olajjal, ecettel és fűszerekkelLeheletvékony marhahús, parmezánnal, olajjal, ecettel és fűszerekkel

A klasszikus bélszínből készült változat mellett, készíthetjük a carpacciót vörös tonhalból, kardhalból, lazacból, használhatunk hozzá füstölt kacsamellet, borjúhúst vagy szarvast, de manapság már szinte bármiből készítenek az éttermek carpacciot, csak lehetőleg nyers legyen (bár már ez sem követelmény) és kellően vékonyra legyen szeletelve.

Lehet játszani az alapanyagokkal szín szerint, ki lehet kísérletezni bizarr variánsokat, és a már megszokott ízeket is át lehet ültetni carpaccióra. Például egy tökből és cukkiniből álló tálat leönteni némi kaporral ízesített joghurttal, s már készen is van a hideg főzelék.

Jó minőségű olajat és balzsamecetet használjunkJó minőségű olajat és balzsamecetet használjunk
Még nincs hozzászólás.
 
Idő
 
Naptár
2024. Március
HKSCPSV
26
27
28
29
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02
03
04
05
06
<<   >>
 
BlogPlusz
Friss bejegyzések
2020.02.28. 10:14
2018.01.24. 19:04
2018.01.22. 15:36
2017.10.06. 18:33
2017.09.17. 17:44
2017.07.03. 12:58
2017.05.04. 21:20
2017.05.04. 16:01
2017.03.20. 20:09
2017.02.23. 20:19
2017.02.08. 15:27
2017.02.06. 16:47
2017.02.04. 16:01
2017.02.03. 13:14
2017.01.31. 17:04
2017.01.31. 17:03
2017.01.14. 13:21
2016.12.12. 14:20
2016.12.10. 14:42
2016.12.10. 14:26
Friss hozzászólások
 
Látogatottság
Indulás: 2013-09-29
 
Kukoricalángos fűszervajjal.
 
Csokis csíkos rolád.
 
Mustáros sertésszelet rizi-bizivel.
 
Hidegtálak
 
Tejcsokis krémsajtos szuflétorta.
 
Újházy-csirkeleves.
 
Citromtorta Capri szigetéről.
 
Madártej Limoncellóval
 
Főételek kacsából
 
Fehér csokoládés méteres kalács
 
Zöldséges borjúrolád
 
Öt fűszeres kínai harcsa
 
Lábléc
Süssünk együtt
 

Könyves oldal - Ágica Könyvtára - ahol megnézheted milyen könyveim vannak, miket olvasok, mik a terveim...    *****    Megtörtént Bûnügyekkel foglalkozó oldal - magyar és külföldi esetek.    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    A boroszkányok gyorsan megtanulják... Minden mágia megköveteli a maga árát. De vajon mekkora lehet ez az ár? - FRPG    *****    Alkosd meg a saját karaktered, és irányítsd a sorsát! Vajon képes lenne túlélni egy ilyen titkokkal teli helyen? - FRPG    *****    Mindig tudnod kell, melyik kiköt&#245; felé tartasz. - ROSE HARBOR, a mi városunk - FRPG    *****    Akad mindannyijukban valami közös, valami ide vezette õket, a delaware-i aprócska kikötõvárosba... - FRPG    *****    boroszkány, vérfarkas, alakváltó, démon és angyal... szavak, amik mind jelentenek valamit - csatlakozz közénk - FRPG    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    why do all monsters come out at night - FRPG - Csatlakozz közénk! - Írj, és éld át a kalandokat!    *****    CRIMECASESNIGHT - Igazi Bûntényekkel foglalkozó oldal    *****    Figyelem, figyelem! A második vágányra karácsonyi mese érkezett! Mesés karácsonyt kíván mindenkinek: a Mesetáros    *****    10 éves a Haikyuu!! Ennek alkalmából részletes elemzést olvashatsz az anime elsõ évadáról az Anime Odyssey blogban!    *****    Ismerd meg az F-Zero sorozatot, a Nintendo legdinamikusabb versenyjáték-szériáját! Folyamatosan bõvülõ tartalom.    *****    Advent a Mesetárban! Téli és karácsonyi mesék és színezõk várnak! Nézzetek be hozzánk!    *****    Nagyon pontos és részletes születési horoszkóp, valamint 3 év ajándék elõrejelzés, diplomás asztrológustól. Kattints!!!!    *****    A horoszkóp a lélek tükre,egyszer mindenkinek érdemes belenézni.Keress meg és én segítek értelmezni a csillagok állását!    *****    HAMAROSAN ÚJRA ITT A KARÁCSONY! HA SZERETNÉL KARÁCSONYI HANGULATBA KEVEREDNI, AKKOR KATT IDE: KARACSONY.GPORTAL.HU    *****    Nyakunkon a Karácsony, ajándékozz születési horoszkópot barátaidnak, ismerõseidnek.Nagyon szép ajándék! Várlak, kattints    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!