Zsuzsa konyhája!
Zsuzsa konyhája!
Fejléc

 

  Kedves Látogató!   

 

Szeretettel köszöntelek az oldalamon.
 

A főzés számomra egy életforma,a sütés pedig hobby.Mindenkinek írom ezeket a sorokat,aki szereti a hasát,mert itt a legfinomabb ételeket osztom meg.Jó nézelődést kívánok minden kedves idelátogatónak.Most újra nyitom ennek az oldalnak az életfunkcióját,de várlak benneteket a blogspotra is Zsuzsa ízutazásai címmel.

 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Elfelejtettem a jelszót
 
Menü
 
Chat
Név:

Üzenet:
:)) :) :@ :? :(( :o :D ;) 8o 8p 8) 8| :( :'( ;D :$
 
Zsuzsa finomságai.
 
Borjúpaprikás házias galuskával.
 
Burgundi rokfortos körte.
 
Joghurtkrémes pite fügével.
 
Karamellás fügés pitécske.
 
Gesztenyepüré.
 
Likőrkrémes fügés pite.
 
Churros tál.
 
Különleges matcha mázas fánkok
 
Desszertek
 
Diós-mogyorós krémes
 
Csirke lollipop
 
Szuprém csirkemell burgonyapürével
 
Blog

Könnyű réteges deszert.

2014.03.17. 10:16, KallaZsuzsanna56
Nigella deszertjei.

Hozzávalók:




• 700 g aszalt sárgabarack
• 1½ l víz
• 150 g fi nom szemű kristálycukor
• 1 citrom leve
• ½ narancs vagy 1 mandarin leve
• 6 hüvely kardamom
• ½ kg pandoro (olasz kuglóf)
• 250 ml zsírdús tejszín (45%-os)
• 1 doboz (250 g) görög vagy teljes tejből
készült joghurt
• 3 evőkanál folyós méz
• 4 evőkanál pisztácia
• 4 evőkanál szeletelt mandula

• 700 g aszalt sárgabarack

• 1½ l víz

• 150 g fi nom szemű kristálycukor

• 1 citrom leve

• ½ narancs vagy 1 mandarin leve

• 6 hüvely kardamom

• ½ kg pandoro (olasz kuglóf)

• 250 ml zsírdús tejszín (45%-os)

• 1 doboz (250 g) görög vagy teljes tejből készült joghurt

• 3 evőkanál folyós méz

• 4 evőkanál pisztácia

• 4 evőkanál szeletelt mandula



1. Tegyük az aszalt sárgabarackot és a vizet egy lábasba, majd adjuk hozzá a cukrot, illetve

a citrom és a narancs vagy mandarin levét. Egy kés fokával dörzsöljük meg jól

a kardamomhüvelyeket, hogy kiengedjék majd a magokat, dobjuk őket a lábasba,

és keverjük meg jó alaposan. Forraljuk fel, majd csökkentsük a lángot, és halkan

zümmögtessük 30 percig. Vagy ha úgy kényelmesebb, forraljuk fel a keveréket,

zárjuk el alatta rögtön a gázt, és hagyjuk ázni-hűlni 1 éjszakán át.



2. Szűrjük le a barackot (szedjük ki belőle lehetőleg az összes kardamommagot és -hüvelyt),

majd tegyük vissza a főzőlevet a tűzre, és nagy lángon forraljuk 15-20 percig, hogy

szirupos állagúra sűrűsödjön be. Én addig szoktam forralni, amíg úgy 3½ decinyire

csökken a mennyisége. Hagyjuk kicsit visszahűlni, és jöhet a következő lépés.



3. Vágjuk a pandorót 1 cm vastag szeletekre; így elvileg 8 szeletet kapunk. Béleljünk ki

egy széles, de nem túl mély üvegtálat (lásd a túloldalon) 4 szelet pandoróval, és osszuk

el rajta a meleg barack felét. Majd locsoljuk a gyümölcsös-kuglófos alapra a szirup felét.

Fektessük rá a második 4 szelet pandorót, csak most az ellentétes irányban, hogy

egyenletes legyen a „kuglófeloszlás”. Jöhet a barack és a szirup másik fele, majd tegyük

félre a tálat, hogy a pandoro magába szívhassa a gyümölcsös szirupot. Én lezárom

folpack-kal és a hűtőbe állítom 1 éjszakára, vagy akár egy egész napra is.



4.A habréteghez verjük fel a zsírdús tejszínt, amíg lágy csúcsokat nem vet – óvatosan,

hogy ne legyen túl kemény −, majd adjuk hozzá a joghurtot, és forgassuk össze éppen

csak annyira, hogy jól elkeveredjen. Lágynak kell maradnia, hogy szépen, egyenletesen,

nem túl vastag rétegben szét tudjuk kenni a desszert tetején.



5.Egy teáskanállal locsoljuk meg a tetejét mézzel, majd vágjuk apró forgácsokra a pisztáciát,

keverjük össze a szeletelt mandulával, és végül szórjuk a réteges desszert tetejére.



8 bőséges adag lesz belőle.

Muskotályos rizsfelfújt.

Hozzávalók:




½ l zsírdús tej

½ l zsírdús tejszín

50 g finom szemű kristálycukor

egy csipet só

3 evőkanál sózatlan vaj

150 g arborio rizs (de helyettesítheted sima rizzsel is)

2½ dl muskotálybor

friss szerecsendió

egy 1½ literes tűzálló tál



1. Melegítsük elő a sütőt 150 °C-ra (gázsütőnél 2-es fokozat).



2. Keverjük össze a tejet, a tejszínt, a cukrot és a sót egy mérőkancsóban.

3. Egy tűzálló tálban – én édesanyám régi, viharvert porcelán sütőtálját használom –, a közepesnél is gyengébb lángon olvasszuk meg a vajat, majd adjuk hozzá a rizst, és jó alaposan forgassuk át, hogy a szemeket minden oldalról beborítsa a zsiradék.

4. Öntsük fel a muskotállyal, mintha rizottót készítenénk. Keverjük jól össze, aztán hagyjuk a szirupos levet pár percig bugyogni, majd keverjük meg ismét, és reszeljünk rá egy kis szerecsendiót.

5. Tegyük a sütőbe, és süssük 2 órán át, bár 1½ óra után feltétlenül ellenőrizzük, mert a tál méretétől, minőségétől, illetve a sütőnk természetétől nagyon sok függ! Akkor jó, ha a rizs magába szívta az összes folyadékot, de még finom krémes, nem száradt ki. Vegyük ki, és tálalás előtt hagyjuk hűlni legalább fél órán át.



6-8 adag lesz belőle.

Még nincs hozzászólás.
 
Idő
 
Naptár
2024. Március
HKSCPSV
26
27
28
29
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02
03
04
05
06
<<   >>
 
BlogPlusz
Friss bejegyzések
2020.02.28. 10:14
2018.01.24. 19:04
2018.01.22. 15:36
2017.10.06. 18:33
2017.09.17. 17:44
2017.07.03. 12:58
2017.05.04. 21:20
2017.05.04. 16:01
2017.03.20. 20:09
2017.02.23. 20:19
2017.02.08. 15:27
2017.02.06. 16:47
2017.02.04. 16:01
2017.02.03. 13:14
2017.01.31. 17:04
2017.01.31. 17:03
2017.01.14. 13:21
2016.12.12. 14:20
2016.12.10. 14:42
2016.12.10. 14:26
Friss hozzászólások
 
Látogatottság
Indulás: 2013-09-29
 
Kukoricalángos fűszervajjal.
 
Csokis csíkos rolád.
 
Mustáros sertésszelet rizi-bizivel.
 
Hidegtálak
 
Tejcsokis krémsajtos szuflétorta.
 
Újházy-csirkeleves.
 
Citromtorta Capri szigetéről.
 
Madártej Limoncellóval
 
Főételek kacsából
 
Fehér csokoládés méteres kalács
 
Zöldséges borjúrolád
 
Öt fűszeres kínai harcsa
 
Lábléc
Süssünk együtt
 

Könyves oldal - Ágica Könyvtára - ahol megnézheted milyen könyveim vannak, miket olvasok, mik a terveim...    *****    Megtörtént Bûnügyekkel foglalkozó oldal - magyar és külföldi esetek.    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    A boroszkányok gyorsan megtanulják... Minden mágia megköveteli a maga árát. De vajon mekkora lehet ez az ár? - FRPG    *****    Alkosd meg a saját karaktered, és irányítsd a sorsát! Vajon képes lenne túlélni egy ilyen titkokkal teli helyen? - FRPG    *****    Mindig tudnod kell, melyik kiköt&#245; felé tartasz. - ROSE HARBOR, a mi városunk - FRPG    *****    Akad mindannyijukban valami közös, valami ide vezette õket, a delaware-i aprócska kikötõvárosba... - FRPG    *****    boroszkány, vérfarkas, alakváltó, démon és angyal... szavak, amik mind jelentenek valamit - csatlakozz közénk - FRPG    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    why do all monsters come out at night - FRPG - Csatlakozz közénk! - Írj, és éld át a kalandokat!    *****    CRIMECASESNIGHT - Igazi Bûntényekkel foglalkozó oldal    *****    Figyelem, figyelem! A második vágányra karácsonyi mese érkezett! Mesés karácsonyt kíván mindenkinek: a Mesetáros    *****    10 éves a Haikyuu!! Ennek alkalmából részletes elemzést olvashatsz az anime elsõ évadáról az Anime Odyssey blogban!    *****    Ismerd meg az F-Zero sorozatot, a Nintendo legdinamikusabb versenyjáték-szériáját! Folyamatosan bõvülõ tartalom.    *****    Advent a Mesetárban! Téli és karácsonyi mesék és színezõk várnak! Nézzetek be hozzánk!    *****    Nagyon pontos és részletes születési horoszkóp, valamint 3 év ajándék elõrejelzés, diplomás asztrológustól. Kattints!!!!    *****    A horoszkóp a lélek tükre,egyszer mindenkinek érdemes belenézni.Keress meg és én segítek értelmezni a csillagok állását!    *****    HAMAROSAN ÚJRA ITT A KARÁCSONY! HA SZERETNÉL KARÁCSONYI HANGULATBA KEVEREDNI, AKKOR KATT IDE: KARACSONY.GPORTAL.HU    *****    Nyakunkon a Karácsony, ajándékozz születési horoszkópot barátaidnak, ismerõseidnek.Nagyon szép ajándék! Várlak, kattints    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!