Tojásos kolbászpörkölt sült édesburgonyával
1 ek olívaolaj (vagy más olaj)
1 szál száraz füstölt kolbász
1 nagy fej hagyma
1 gerezd fokhagyma
3 púpozott tk sűrített paradicsom
2 tk jóminőségű finom mustár dijoni,
˝ tk cajun fűszerkeverék
1 pohár száraz fehérbor
A továbbiakhoz
750 g édesburgonya
2 ek olívaolaj
só, feketebors
3-6 db főtt tojás (6-7 percesre főzve)
1. Egy nagyobb serpenyőben felhevítem az olajat és ráteszem a karikára vágott kolbászt. Közben vékony szeletekre vágom a hagymát, és mikor már zsírt eresztett a kolbász, beleteszem a zúzott fokhagymával együtt. Mikor üveges lett a hagyma, belekeverem a paradicsompürét és a fűszerkeveréket, majd ráöntök a borból. Ahogy párolódik, mehet bele még bor, és kevés víz is, hogy maradjon alatta egy kis folyadék. Elég neki alacsony lángon tíz perc, akkor belekeverem a mustárt és ízesítem.
2. Közben keményre főzöm a tojásokat (7 percesre), hideg vízzel leöblítem, majd meghámozom.
3. Az édesburgonyát meghámozom, és félbevágva felszeletelem. Keverőtálban összekeverem az olajjal, sóval és borssal, majd sütőpapírral kibélelt tepsiben szétterítem és betolom a 180 °C-ra előmelegített sütőbe. 15 perc alatt roppanósra sül.
4. A tojásokat négybevágom és belekeverem a pörköltbe.
Én kivételesen nem sütöttem hozzá édesburgonyát,mivel vacsorára készült.savanyúsággal fogyasztottuk.Ha ebédre készül,okvetlen süssünk hozzá édesburgonyát,mert nagyon kellemes az aromája.Kattints arra a képre, amelyiket nagyobb méretben szeretnél megnézni!
|