Hozzávalók
-
40 dkg cékla
-
40 dkg zeller
-
7 dkg majonéz
-
1 pohár tejföl
-
1.5 ek cukor
-
10 ml citromlé
-
1 ek ecet
-
1 csipet só
Elkészítés
Elkészítés:
A céklát és a zellert meghámozzuk,nagyobb darabokra vágjuk, majd ecetes-sós-cukros vízben puhára főzzük, külön edényben (3 dl vízhez kb. 1,5 evőkanál cukor, 1 evőkanál ecet, só ízlés szerint).
A főzőlevükben hagyjuk kihűlni.
Közben a majonézt mokkáskanálnyi cukorral és pár csepp citromlével ízesítjük, és 1 deci tejföllel, kevés zeller-főzőlével hígítjuk.
A céklát és a zellert alaposan lecsepegtetjük, káposztareszelőn lereszeljük, majd összekeverjük a mártással. Néhány órára hűtőbe tesszük.
Kínálhatjuk köretként is, de nagyon finom pirított kenyérszeletre vagy pirított kiflikarikára halmozva, így szendvicsfalatkaként is megállja a helyét. Kattints arra a képre, amelyiket nagyobb méretben szeretnél megnézni!
|