Hozzávalók:
A palacsintához:
10 dkg liszt
2,5 dkg kristálycukor
2 tojás
1,5 dkg vaj
1 narancs héja
tej
A mártáshoz:
2 narancs leve
1 citrom leve és reszelt héja
3 evőkanál illatos likőr vagy rum
7,5 dkg finom kristálycukor
10 dkg vaj
Elkészítés:
Egy tálban összekeverjük a lisztet, a cukrot, a tojásokat, az olvasztott vajat és annyi tejet, hogy palacsintatészta sűrűségű legyen. Csomómentesre keverjük robotgéppel. 8 palacsintát sütünk belőle. Nem baj, ha egy kicsit vastagabb!
A mártáshoz a narancslevet összekeverjük a citrom levével és héjával, valamint a likőrrel. Egy serpenyőben a cukrot 1 evőkanál likőrös keverékben felolvasztjuk és aranybarnára karamellizáljuk. A vajat kockára vágva hozzáadjuk, és addig keverjük, míg teljesen elolvad. Beleöntjük a likőrös keveréket, és addig melegítjük, míg a karamell teljesen megolvad. A palacsintákat négybehajtjuk, és beletesszük a karamelles lébe. Belenyomkodjuk, és 1 percig melegítjük, amíg a mártás forrni nem kezd. Tányérra rakjuk, és azonnal fogyasztjuk.
Megjegyzés:
Isteni finom! Tehetünk narancsdarabokat is a mártásbaKattints arra a képre, amelyiket nagyobb méretben szeretnél megnézni!
|