Hozzávalók / 6 adag
-
25 dkg főtt sonka
-
1 kg franciasaláta alap
-
3 db csemegeuborka
-
10 db főtt tojás
-
160 g majonéz
-
450 g tejföl
-
1 ek mustár
-
bors ízlés szerint
-
1 teáskanál porcukor
-
0.5 db leveskocka
-
1.5 dl víz
-
25 g zselatin
-
Elkészítése:
-
-
10 db tojást keményre főzünk. Ha kihűlt, megtisztítjuk.
-
A franciasaláta alapot is megfőzzük, majd kihűtjük. Kb. 3 db savanyú uborkát összevágunk, és beletesszük.
-
1,5 dl vizet fél leveskockával és a zselatinnal összeforraljuk. Szobahőmérsékletűre hűtjük.
-
A majonézt, a tejfölt, a mustárt, a borsot, a porcukrot kikeverjük, és hozzáöntjük a zselatint.
-
Két őzgerinc-formát kibélelünk folpack-kal, beleterítjük a sonkaszeleteket, kb. félig megtöltjük francia salátával, és beleteszünk 5 db tojást. Az őzgerincet tejesen megtöltjük a maradék salátával, és sonkával befedjük.
-
Másnap vágódeszkára borítjuk, és szeletejük.
Kattints arra a képre, amelyiket nagyobb méretben szeretnél megnézni!
|