A paradicsomsalsához:
4 db kockára vágott paradicsom
3 evőkanál extraszűz olívaolaj
˝ db leve citrom
2 db kimagozott, kockára vágott zöld chilipaprika
1 fej kockára vágott hagyma
3 evőkanál finomra vágott petrezselyemzöld
A töltött cukkinihez:
4 db zsenge, hosszában félbevágott cukkini
25 dkg darált csirkehús
20 dkg rövid szemű japán rizs
6 dkg frissen reszelt pecorino sajt
2 evőkanál extraszűz olívaolaj
1 teáskanál édes pirospaprika
⅔ dl víz
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint só
Elkészítés:
1. A paradicsomot, a hagymát, a csilit, a petrezselymet, a citromlevet és az olajat összekeverjük egy kis tálban. Félrerakjuk 1 órára.
2. Előmelegítjük a sütőt 200 fokra (gáztűzhelynél 6-os fokozat).
3. A rizst forró, sós vízben 12-15 perc alatt puhára főzzük. Félrehúzzuk a tűzről, lefedjük, és 10 percig pihentetjük. A rizst villával kissé fellazítjuk.
4. A cukkinikat hosszában félbevágjuk. A húsukat kivájjuk. A cukkinicsónakot megsózzuk, lecsöpögtetjük és papírtörlővel megszárítjuk.
5. A rizst, a paradicsomsalsát és a csirkehúst összekeverjük egy tálban. Paprikával, sóval és borssal ízesítjük. A keveréket a cukkinicsónakokba kanalazzuk, a tetejüket megszórjuk sajttal.
6. A cukkinit a vizes tepsibe rakjuk. Meglocsoljuk olajjal, majd 30 percig sütjük. Forrón tálaljuk.Kattints arra a képre, amelyiket nagyobb méretben szeretnél megnézni!
|