2 evőkanál friss, apróra vágott koriander
42 és fél dkg konzerv csicseriborsó
25 dkg vörös lencse
3 evőkanál friss, apróra vágott petrezselyem
1 db tojás
1 evőkanál frissen reszelt gyömbér
1 evőkanál tandoori fűszerkeverék
2 fej szeletelt vöröshagyma
1 evőkanál olaj
18 dkg száraz kenyérmorzsa
A sütéshez:
igény szerint liszt
Elkészítés:
1. Előmelegítjük a grillsütőt. Nagy fazék vizet forralunk. A lencsét a forró vízbe tesszük, és kis lángon 10 percig főzzük fedő nélkül, amíg megpuhul. Jól lecsepegtetjük. Másik edényben felhevítjük az olajat, és a hagymát puhára pároljuk rajta. Hozzáadjuk a tandoori fűszerkeveréket, addig pirítjuk, amíg illatozni kezd. A keveréket kissé kihűtjük.
2. A csicseriborsót, a lencse felét, a gyömbért, a tojást és a hagymás keveréket simára turmixoljuk. Tálba tesszük. Belekeverjük a többi lencsét, a petrezselymet, a koriandert és a kenyérmorzsát, jól összedolgozzuk. A masszát 10 adagra osztjuk.
3. Az adagokból kerek burgereket formálunk. (Ha a massza túlságosan lágy, 15-20 percre hűtőszekrénybe tesszük, hogy megszilárduljon.) A burgereket megforgatjuk lisztben, a felesleget lerázzuk róluk. Vékonyan megolajozott grillrácson mindkét oldalukat 3-4 perc alatt aranybarnára sütjük. Fokhagymás korianderkrémmel kínáljuk.
A burgereket akár 2 nappal korábban is elkészíthetjük, és letakarva a hűtőszekrényben tárolhatjuk. Ha úgy jobban szeretjük, süthetjük a burgereket vékonyan kiolajozott serpenyőben is. A fokhagymás korianderkrémet 3 nappal korábban elkészíthetjük. Fedett edényben eláll a hűtőszekrényben.Kattints arra a képre, amelyiket nagyobb méretben szeretnél megnézni!
|