1 db uborka
5 db paradicsom
50 dkg kenyér
1 evőkanál vörösborecet
12 levél összetépkedett bazsalikom
ľ dl extraszűz olívaolaj
2 db vöröshagyma
vagy
2 db lilahagyma
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint só
Elkészítés:
A kenyeret áztassuk be 15 percre hideg vízbe. Nyomkodjunk ki belőle annyi vizet, amennyit csak tudunk, és morzsoljuk a majdnem száraz kenyeret salátástálba. Szeleteljük fel a paradicsomot és távolítsuk el a magokat. Tisztítsuk meg a hagymát és az uborkát, majd vágjuk vékony szeletekre. A paradicsomot, az uborkát, a bazsalikomot és a hagymát keverjük össze a tálban a kenyérrel. Sózzuk és borsozzuk, öntsünk rá 0,6 dl olajat. Rázzuk össze. Hűtőszekrényben hűtsük 15 percig. Tálalás előtt locsoljuk meg az ecettel és a maradék olajjal és rázzuk össze újra.Kattints arra a képre, amelyiket nagyobb méretben szeretnél megnézni!
|