A cukkinifasírt hozzávalói:
-
1 kg hámozott, lereszelt cukkini,
-
1 fej vöröshagyma,
-
1 gerezd fokhagyma,
-
1 marék snidling,
-
2 tojás,
-
kb. 10 dkg reszelt parmezán sajt,
-
só, bors,
-
1-1 marék tökmag, szezámmag,
-
kb. 5-6 ek. teljes kiőrlésű liszt,
-
5-10 dkg zab-, búza- és árpapehely.
A joghurtos szezámmag krém hozzávalói:
-
1,5 kis pohár joghurt,
-
fél citrom kifacsart leve,
-
1 gerezd lereszelt fokhagyma,
-
kb. 4-5 ek. tahini (szezámmag krém),
-
só,
-
pár csepp olívaolaj.
A cukkinit lereszeljük vékony csíkokra, besózzuk és kb. 10 perc elteltével enyhén kinyomkodjuk a kiengedett vizet. Összekeverjük az aprított hagymával, fokhagymával, reszelt parmezánnal, hozzáadjuk a felvert tojásokat, majd a tökmagot, lisztet és pelyheket. Fontos, hogy alapvetően lágy maradjon a tészta, mert, ha túl sok liszt kerül bele, akkor kemény lehet. 200 fokra előmelegített sütőbe tesszük a kanálnyi adagokat, amelyeket sütés előtt ellapítunk és megszórunk szezámmaggal. Kb. 10-15 percig sütjük, amíg jól megpirulnak.Tálaláskor joghurtos szezámmag krémmel (a felsorolt hozzávalók alapos összekeverésével készül) és friss zöldségekkel kínáljuk. Jó étvágyat kívánok! Kattints arra a képre, amelyiket nagyobb méretben szeretnél megnézni!
|