Tökmagolajos cukkini saláta
Hozzávalók: 4 gerezd fokhagyma, 4 evőkanál olívaolaj, 1 teáskanál citromlé, 4 db kisebb cukkini, 5 dkg fenyőmag, 1,5 paradicsom, 3 evőkanál tökmagolaj, ízlés szerint parmezán sajt
Elkészítés: Zúzzuk össze a fokhagymát, keverjük össze az olívaolajjal, a citromlével és ízesítsük sóval, borssal. A megmosott cukkiniket vágjuk hosszában szeletekre, és sózzuk meg, majd hagyjuk állni pár percig. Konyhai papírtörlővel itassuk le róla a nedvességet, és locsoljuk meg a fokhagymás olaj levével. Ezután forró serpenyőben pirítsuk meg és szedjük ki. A visszamaradt zsiradékon pirítsuk meg a fenyőmagot, és adjuk hozzá a paradicsomot is, majd keverjük a fenyőmaggal együtt a cukkinihez. A fokhagymás olajhoz adjuk hozzá a tökmagolajunkat és locsoljuk a salátára. Ízesíthetjük még reszelt parmezán sajttal is.Kattints arra a képre, amelyiket nagyobb méretben szeretnél megnézni!
|