Hozzávalók:
A tésztához:
20 dkg darált zabkeksz
10 dkg vaj
8 dkg darált dió
1 mokkáskanál őrölt fahéj
1 csipet gyömbér
A töltelékhez:
50 dkg mascarpone krémsajt
2 dl 20%-os tejföl
2 evőkanál étkezési keményítő
4 db tojás
25 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
40 dkg magozott meggy (fagyasztott is lehet)
Elkészítés:
Kivajazunk és lisztezünk egy kivehető aljú tortaformát (24 cm-es). A sütőt 170 fokra előmelegítjük.
A tésztához a kekszet a többi hozzávalóval egy késes robotmixerben összedolgozzuk, majd a tortaforma aljára kézzel szétterítve egyenletesen elnyomkodjuk. Az oldalára nem kell. A sütőben elősütjük 10 percig.
A töltelékhez a sajtkrémet a robotgép táljába öntjük, és a tejföllel, a keményítővel, a cukorral, a vaníliás cukorral és a tojásokkal összekeverjük.
A meggyet lecsepegtetjük magozás után, de ha van kimagozott a mélyhűtőnkben, az még jobb, kevesebb munkával jár. Kicsit kinyomkodjuk a létől, majd a tésztára terítjük. Ráöntjük a sajtkrémet, és a sütőt 150 fokra mérsékelve még 1 órát sütjük. Ha barnulna a teteje, lejjebb kell venni a hőfokot, és letakarni alufóliával.
Hagyjuk kihűlni, hidegen szeleteljük, miután az alját felfelé nyomva kivesszük a formából, és azon szeleteljük óvatosan, hogy ne sérüljön a teflon bevonat. Kattints arra a képre, amelyiket nagyobb méretben szeretnél megnézni!
|