Hozzávalók,2 személyre.:
Saláta.
1 közepes db édeskömény (gumó)
1 közepes db narancs
1 kis fej lilahagyma
A narancsos vinaigrette-hez
1 ek olívaolaj
1 evőkanál narancslé (frissen facsart)
2 csepp balzsamecet
só ízlés szerint
fekete bors ízlés szerint (frissen tört)
Elkészítése:
A megtisztított édesköménygumót félbe, majd vékony szeletekre vágjuk.
A narancsot kifilézzük.
A félbevágott lilahagymát vékonyra szeljük.
Elkészítjük a narancsos vinaigrette-t: a balzsamecettel elkevert narancslében feloldjuk a sót, hozzáadjuk a borsot, és habverővel állandóan keverve, kis részletekben beleöntjük az olívaolajat.
Az édesköményszeleteket a lilahagymával együtt tálba tesszük, leöntjük a narancsos öntettel, jól átforgatjuk.
Hozzáadjuk a narancsfiléket, most már csak pár óvatos mozdulattal keverjük, nehogy a gyümölcsgerezdeket összetörjük.
Némi extra frissen tört borssal meghintve azonnal fogyasztjuk.
Egészséges salátákat készíteni nem olyan ördöngősség.Ki kell próbálni sokfélét.Ne mindíg a hétköznapi unalmas salátáinkat készítsük el,hanem merjünk bátran újakat kreálni.Számtalan recept található az interneten,a gasztromagazinokban,és a tv-ben.Megpróbálok csokorba gyűjteni néhányat a portálomon.Készítsétek el bátran.Fő az egészséges táplálkozás!
Kattints arra a képre, amelyiket nagyobb méretben szeretnél megnézni!
|