1 kg kígyóuborka,1 tk só, 2 ek kristálycukor, 1 késhegynyi őrölt feketebors,1 mk pirospaprika,2-3 gerezd zútott fokhagyma, 3 ek ecet 10%-os,vagy ízlés szerint,ki mennyire szereti savanyúbban,vagy édesebben.Elkészítése.Az uborkát lehámozzuk,és uborkareszelőn leszeljük.Sózzuk,kicsit hagyjuk állni,hogy levet eresszen,majd borsozzuk,cukrozzuk,és a fokhagymát tegyük bele, paprikázzuk meg, az ecetet öntsük hozzá,és jól keverjük el.Ha valamiből túl sokat tennénk,akkor higeg víz hozzáadásával lehet javítani rajta.Ne csavarjuk ki a levét az uborkából,mert akkor értékes vitaminokat veszítünk.Sőt ha szép az uborka héja,néha még héjastul is lelehet szelni,akkor még több vitamint nyerünk.Ezután jól behűtve fogyasszuk különféle húsételek mellé.Kattints arra a képre, amelyiket nagyobb méretben szeretnél megnézni!
Ennyien szavaztak a képre: 1
|
|
|