Zsuzsa konyhája!
Zsuzsa konyhája!
Fejléc

 

  Kedves Látogató!   

 

Szeretettel köszöntelek az oldalamon.
 

A főzés számomra egy életforma,a sütés pedig hobby.Mindenkinek írom ezeket a sorokat,aki szereti a hasát,mert itt a legfinomabb ételeket osztom meg.Jó nézelődést kívánok minden kedves idelátogatónak.Most újra nyitom ennek az oldalnak az életfunkcióját,de várlak benneteket a blogspotra is Zsuzsa ízutazásai címmel.

 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Elfelejtettem a jelszót
 
Menü
 
Chat
Név:

Üzenet:
:)) :) :@ :? :(( :o :D ;) 8o 8p 8) 8| :( :'( ;D :$
 
Zsuzsa finomságai.
 
Borjúpaprikás házias galuskával.
 
Burgundi rokfortos körte.
 
Joghurtkrémes pite fügével.
 
Karamellás fügés pitécske.
 
Gesztenyepüré.
 
Likőrkrémes fügés pite.
 
Churros tál.
 
Különleges matcha mázas fánkok
 
Desszertek
 
Diós-mogyorós krémes
 
Csirke lollipop
 
Szuprém csirkemell burgonyapürével
 
Galéria
Galéria : Cseresznyés Trifle.Képtárak: Súgó

CSERESZNYÉS TRIFLE

Hozzávalók:


A trifle-höz:
135 ml konyak
1 vaníliarúd, keresztben feldarabolva
3 dl zsírdús tej
3 dl zsírdús vagy habtejszín
8 nagy tojás sárgája
75 g finom szemű kristálycukor
8 db (1 csomag) trifle-piskóta
kb. 100 g kiváló minőségű
cseresznyelekvár
750 g cseresznye
A tetejére:
3 evőkanál mandulaforgács
˝ l zsírdús tejszín
1 evőkanál átszűrt cseresznyelekvár
˝ citrom leve
1 evőkanál víz



A trifle-höz:

135 ml konyak

1 vaníliarúd, keresztben feldarabolva

3 dl zsírdús tej

3 dl zsírdús vagy habtejszín

8 nagy tojás sárgája

75 g finom szemű kristálycukor

8 db (1 csomag) trifle-piskóta

kb. 100 g kiváló minőségű cseresznyelekvár

750 g cseresznye



A tetejére:

3 evőkanál mandulaforgács

˝ l zsírdús tejszín

1 evőkanál átszűrt cseresznyelekvár

˝ citrom leve

1 evőkanál víz



1. Először készítsük el a vaníliás-konyakos főzetet a krémréteg ízesítéséhez. Tehát, egy

kisebb lábasban hevítsünk forrásig 60 ml (kb. 4 evőkanál) konyakot a vaníliarúddarabokkal, és engedjük bugyogni kb. 2 percig.

Majd húzzuk le a tűzről, és hagyjuk kihűlni.



2. Töltsük meg a mosogatót hideg vízzel, és lássunk neki a sodó elkészítésének:

melegítsük össze egy fazékban a tejet a tejszínnel. Egy külön tálban keverjük krémesre

a tojássárgájákat a cukorral, majd keverjük hozzá a meleg tejes tejszínt. Öntsük vissza

az egészet a kiöblített tejesfazékba, és közepes lángon, állandó keverés mellett főzzük,

amíg be nem sűrűsödik. Mivel sok benne a tojássárgája, ez nem fog sokáig eltartani.

Ha közben bármikor úgy érezzük, hogy a sodó mindjárt köpködni fog, merítsük

gyorsan a fazekat a mosogatóban várakozó hideg vízbe, és rugós kézi habverővel

keverjük-keverjük, mint az őrült, amíg a veszély el nem múlik. Amikor a sodó szépen besűrűsödött,

húzzuk le a tűzről, keverjük hozzá avaníliás-konyakos főzetet, majd nedves sütőpapírral letakarva tegyük félre,

amíg teljesen ki nem hűl.



3. Vágjuk ketté keresztben a trifle-piskótákat, ragasszuk össze a cseresznyelekvárral,

és a szendvicsekkel rakjuk ki a tál (lehetőleg üvegtálat válaszunk) alját. Öntsük rá

a maradék 75 ml konyakot, majd a tál fölött – hogy az utolsó csepp finom gyümölcslevet

is megmentsük – magozzuk ki a cseresznyét. Unalmas feladat, elismerem, ráadásul

időigényes is, de bonyolultnak egyáltalán nem nevezhető. Amikor az összes kimagozott

cseresznye a tálba került, öntsük rá a már kihűlt sodót, takarjuk le a tálat folpackkal, és

tegyük a hűtőbe pihenni lehetőleg 24, de legalább 12 órára.



4. Tálalás előtt, száraz serpenyőben, néhány perc alatt pirítsuk illatosan

aranylóra a mandulát, majd szedjük át egy hideg tányérra, hogy gyorsan kihűljön.

Verjük sűrű de ne túl kemény habbá a ˝ liter zsírdús tejszínt, és halmozzuk a tálba,

a sodóréteg tetejére. Egy kisebb lábasban forraljuk fel az átszűrt cseresznyelekvárt a

citromlével és az evőkanálnyi vízzel, és hagyjuk bugyogni, amíg szép folyós,

rubinvörös sziruppá sűrűsödik. Ha kész, húzzuk le a tűzről, hagyjuk kissé kihűlni,

majd szórjuk a mandulát a trifle tetejére, és locsoljuk meg a lekvársziruppal.



10-12 adag lesz belőle.

Kattints arra a képre, amelyiket nagyobb méretben szeretnél megnézni!

 
Idő
 
Naptár
2024. Február
HKSCPSV
29
30
31
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
01
02
03
<<   >>
 
BlogPlusz
Friss bejegyzések
2020.02.28. 10:14
2018.01.24. 19:04
2018.01.22. 15:36
2017.10.06. 18:33
2017.09.17. 17:44
2017.07.03. 12:58
2017.05.04. 21:20
2017.05.04. 16:01
2017.03.20. 20:09
2017.02.23. 20:19
2017.02.08. 15:27
2017.02.06. 16:47
2017.02.04. 16:01
2017.02.03. 13:14
2017.01.31. 17:04
2017.01.31. 17:03
2017.01.14. 13:21
2016.12.12. 14:20
2016.12.10. 14:42
2016.12.10. 14:26
Friss hozzászólások
 
Látogatottság
Indulás: 2013-09-29
 
Kukoricalángos fűszervajjal.
 
Csokis csíkos rolád.
 
Mustáros sertésszelet rizi-bizivel.
 
Hidegtálak
 
Tejcsokis krémsajtos szuflétorta.
 
Újházy-csirkeleves.
 
Citromtorta Capri szigetéről.
 
Madártej Limoncellóval
 
Főételek kacsából
 
Fehér csokoládés méteres kalács
 
Zöldséges borjúrolád
 
Öt fűszeres kínai harcsa
 
Lábléc
Süssünk együtt
 

A Nintendo a Nintendo Music-kal megint valami kiváló dolgot hozott létre! Alaposan nagyító alá vettem, az eredmény itt.    *****    Leanderek, Parfümök, Olajok, és Szépségápolási termékek! Használd a LEVI10 kupont és kapj 10% kedvezményt!Megnyitottunk    *****    Megjelent a Nintendo saját gyártású órája, a Nintendo Sound Clock Alarmo! Ha kíváncsi vagy, mit tud, itt olvashatsz róla    *****    Megnyílt a webáruházunk! Parfümök, Szépségápolási termékek, Olajok mind egy helyen! Nyitási akciók, siess mert limitált!    *****    Az általam legjobbnak vélt sportanimék listája itt olvasható. Top 10 Sportanime az Anime Odyssey-n!    *****    Pont ITT Pont MOST! Pont NEKED! Már fejlesztés alatt is szebbnél szebb képek! Ha gondolod gyere less be!    *****    Megnyílt a webáruházunk! NYITÁSI AKCIÓK! Tusfürdõ+Fogkrém+Sampon+Izzadásgátló+multifunkcionális balzsam most csak 4.490!    *****    Új mese a Mesetárban! Téged is vár, gyere bátran!    *****    Veterán anime rajongók egyik kedvence a Vadmacska kommandó. Retrospektív cikket olvashatsz róla az Anime Odyssey blogban    *****    Parfümök, Olajok, Párologtatók mind egy weboldalon! Siess mert nyitási AKCIÓNK nem sokáig tart! Nagy kedvezmények várnak    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    Aki érdeklõdik a horoszkópja után, az nem kíváncsi, hanem intelligens. Rendeld meg most és én segítek az értelmezésben!    *****    A Múzsa, egy gruppi élményei a színfalak mögött + napi agymenések és bölcseletek    *****    KARATE OKTATÁS *** kicsiknek és nagyoknak *** Budapest I. II. XII.kerületekben +36 70 779-55-77    *****    Augusztus 26-án Kutyák Világnapja! Gyertek a Mesetárba, és ünnepeljétek kutyás színezõkkel! Vau-vau!    *****    A horoszkóp elemzésed utáni érdeklõdés, nem kíváncsiság hanem intelligencia. Rendeld meg és nem fogod megbánni. Katt!!!    *****    Cikksorozatba kezdtem a PlayStation történelmérõl. Miért indult nehezen a Sony karrierje a konzoliparban?    *****    Will Vandom Rajongói Oldala &#9829; nosztalgia W.I.T.C.H. a javából, 2006 óta &#9829; Te még emlékszel?    *****    A horoszkóp a lélek tükre, egyszer mindenkinek bele kell néznie. Tedd meg te is, én segítek értelmezni! Kattints! Várlak    *****    Nagyon részletes születési horoszkóp + 3 éves elõrejelzés + kötetlen idejû beszélgetés diplomás asztrológussal! Kattints