Hozzávalók: 
	Tészta:150 g liszt, 60 g vaj, 1 tojás, 1 ek. sütőpor 
	Töltelék:80 dkg búzadara, 100 g cukor, 250 g mák, 200 tejföl, 100 ml tojáslikőr, 750 ml tej, 1 cs. vanilia cukor 
	Teteje:125 g cukor, 600 g tejföl, 4 tojás, 1 vanilia rúd vagy 1 cs. vaniliás cukor 
	  
	Elkészítése: A tészta hozzávalóit összegyúrjuk ,kinyújtjuk kizsírozott torta formába ( 28 cm) helyezzük és előmelegített sütőben 180 fokon, alsó és felső sütéssel készre sütjük kb . 12-15 perc alatt . 
	Töltelék: A tejet a 2 féle cukorral elkezdjük forralni, amikor for mehet bele a búzadara,mikor megszívta magát a dara,mehet bele a tejföl és a mák...legvégül tojáslikörrel ízesítjük. Hagyjuk összerottyani majd levesszük a tűzről. 
	Teteje:Habverő segítségével összedolgozzuk a hozzávalókat és a mákos réteg tetejére rétegezzük. 
	Összállítás: a tészta lapunkat megkenjük a mákos réteggel, majd erre jön a tejfölös réteg, ezt előmelegített sütőben 160 fokon 80-90 perc alatt aranybarnára sütjük! 
	Hagyjuk kihűlni,mert hűlés közben szilárdulni fog!! Kattints arra a képre, amelyiket nagyobb méretben szeretnél megnézni!
 
 |