Mascarpónés matchateás süti.zöld tea édesség2017.02.08. 15:27, KallaZsuzsanna56
A recept: torta mascarpone matcha
összetevők:
-
4 nagy tojás szobahőmérsékleten
-
250 g cukor (én ezeket csökkenteni 200 g)
-
250 g szobahőmérsékleten mascarpone
-
250 g liszt 00
-
teáskanál sütőpor
-
egy teáskanál vanília-kivonat
-
egy csipet só
-
2 teáskanál Matcha zöld tea feloldjuk egy kis meleg tejet
-
fekete szezámmag díszíteni
Melegítsük elő a sütőt 170 ° C-ra, a vaj és liszt a tepsibe sütemény vagy egy tucat kis formák. Beat tojást a cukorral, amíg nem kap egy világos és habos tömeg (10 perc), hozzáadjuk a mascarpone, vanília kivonatot, a sót és a Matcha és jól összekeverjük.Ha a tészta túlságosan sűrű, adjunk hozzá egy kevés tejet, amíg van egy jó szerkezetű. Végül hozzáadjuk a átszitált lisztet a sütőporral, és hajtsa óvatosan a tésztát (egyszerűen használja a planetáris / alacsony fordulatszámú elektromos keverő). Öntsük a keveréket a formába vagy a formák, díszíteni a fekete szezám, és süssük 45 percig / 1 óra (25 perc mini sütemények) függően a sütőt, ellenőrizze a főzés beiktatásával egy fogpiszkáló a központi része a torta, ha szárazon akkor lemorzsolódás ki édes. Hagyjuk kihűlni, és szeleteljük.
Én még nem is volt ideje, hogy újra a fantasztikus Abruzzo héten már volt szem előtt ezeket a fantasztikus keksz Kelly adocchiati a blog édes Fanny , ő Matcha-függők .. ideje, hogy két konverziót, és hop, találtam magam ezzel a szemet gyönyörködtető tészta (nagyon zöld) a kezében. Egy pillanatig azt hittem, komolyan, hogy egy őrületet üzembe minden Matcha ünnepségen a tészta .. de csak egy pillanatra!
Nem tudom, miért, de valami elgondolkodtat, hogy ezek a "zöld tea édesség" lesz igazi krach divatos között élelmiszer-bloggerek a világ minden tájáról .. Azt mondta, hogy ettől Bimba néhány nappal ezelőtt. Uonissim B i. Kell mondani, hogy? -saját feltétlen szenvedély a Matcha (úgy tűnik, elfogult), elfogtak különösen jól homokos textúra a tészta, ez minden, csak nem hétköznapi .. Szóval, csak ki kell próbálni!
Recept: Zöld tea édesség
25 darab
Hozzávalók:
90 g porított cukor
140 g vaj apróra
3 nagy tojássárgája (60 g)
1,5 evőkanál Matcha
220 g liszt
200 g cukrot, hogy fedezze
Szitál a Matcha porcukorral a tálba a bolygómű és varsarli, adjuk hozzá a vajat és a munka a levél (vagy K horog), amíg a keverék teljesen egyenletes és homogén;hozzá átszitált lisztet, tovább dolgozik, és gyúrjuk, amíg nincs minden jól keverik;Végül hozzáadjuk a tojássárgáját és gyorsan dolgozni, amíg azok is beépítették a tésztát. Formában a tésztát egy lemezt, takarjuk le és hagyjuk a hűtőben körülbelül 30 '. Melegítsük elő a sütőt 160-170 ° C, zsemlye ki a tésztát a vastagsága alig több mint 1 cm-es (Csináltam nekik alacsonyabb), és egy vágó kb 5 cm átmérőjű, felhívni a keksz, és adja át őket a kristálycukor . Helyezzük a kekszek egy tepsibe bélelt pergamenre, és süssük 15-20 percig, a cookie-kat kell csak arany a széleit. Transzfer a hűtés rack és hagyjuk teljesen kihűlni. Tárolja egy bádogdoboz.
Hogy a Matcha, fehér csokoládé és pisztácia készülnek egymással semmi új .. volt Herme indítani ezt a "háromszög" győztes a híres tartufini hogy impazzavano néhány évvel ezelőtt a francia nyelvű blogoszférában (például itt és itt ). Nem ez az első alkalom, hogy "elkapom" az ötletet, majd azt egy másik alapképzést, és biztosíthatom, hogy ez a három ingrdienti soha nem téved!
Volt a babot Ivoire használni, az ötlet a mousse azonnali volt: könnyen, felkészülnek egy pillanat, és mint (szinte) egyáltalán aztán ugrott szem előtt, hogy minket még matcha..ea a ponton nem tudtam a végén egy maroknyi pisztácia!
A recept: Matcha mousse Ivoire és pisztácia
Hozzávalók:
200g fehér csokoládé (Valrhona Ivoire)
150g friss teljes tej
2 g zselatin (1 lap)
200g friss tejszín
1 teáskanál Matcha Satin
100g pisztácia
Forraljuk a tejet, adjuk hozzá a zselatint előzőleg beáztatott 5 percig hideg vízben, jól megszorította, jól oldódnak. Elolvad a csokoládé egy Bain marie és öntsük a tejet óvatosan fordult a tejszínt egy spatulával. Vegyünk egy-harmada a tejszínt és adjuk hozzá a rostált Matcha, jól keverjük össze, hogy távolítsa el a csomókat. Hagyjuk kihűlni, krémek és bele 2/3 tejszínhab a fehér krém és 1/3 tejszín Matcha, a munka az aljától a tetejéig egy spatula segítségével.
Öntsük poharakba, csészékbe fehér mousse és fedjük le egy kisebb réteg Matcha mousse. Hagyjuk hűtőszekrényben 3-4 órát, fedjük le apróra vágott pisztácia és tálaljuk.
|