Citromos-lime-os zöldtea mousse
Sütési idő: 15 perc
Hozzávalók 15 kis adaghoz:
A tészta
3 db tojás
6 dkg liszt
4 dkg gyümölcscukor
A tészta elkészítése:
A tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjét a gyümölcscukorral habbá verjük. A sárgáját a habba keverjük óvatosan. A lisztet rászitáljuk, majd beleforgatjuk. A tepsit sütőpapírral kibéleljük. A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A tésztát a papíron egyenletesen elkenjük. A tésztát világosra sütjük, majd hagyjuk kihűlni.
A krém
1 evőkanál zöldtea-por
1 citrom leve és héja
1 lime leve és héja
2 db tojássárgája
1ek keményítő
0,5 dl víz
4-5 csepp sztívia
4dkg méz
4dl hideg tejszín 1cs habfixálóval habbá verve
A krém elkészítése:
A citrom és a lime levét és héját egy kis lábasban a teaporral elkeverjük, majd felforraljuk. A keményítőt a tojások sárgájával és a vízzel, illetve a sztíviával simára keverjük. A keményítős részt a teáshoz adjuk, és jól besűrítjük vele. A krémet hagyjuk kihűlni. A hideg tejszínt habbá verjük a habfixálóval. A krémet egy kevés habbal simára keverjük, majd a többi habot is belekeverjük. A mézet hozzákeverjük.
Rétegezés: a piskótáról a papírt lehúzzuk, majd felkockázzuk és a poharakba rétegezzük a krémmel.
/span