hozzávalók / 4 adag
-
25 dkg rizottó rizs
-
1 l alaplé
-
50 dkg spenót
-
10 dkg kecskesajt
-
6 dkg parmezán sajt
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
1 ek vaj
-
2 db tojás
-
10 ek olívaolaj
-
2 közepes db újhagyma
-
1 dl fehérbor
-
15 dkg zsemlemorzsa
-
80 g mozzarella (1 csomag MINI mozzarella)
elkészítés
-
A rizottóhoz a felszeletelt újhagymát 2 evőkanál olívaolajon megfuttatjuk, majd rádobjuk a rizst, 1 perc alatt opálosra pároljuk, sózzuk, borsozzuk, és felöntjük a borral. Addig kevergetjük, míg elpárolog, majd ugyanezt tesszük a meleg alaplével is. Mikor már majdnem puha a rizs, belekeverjük a friss vagy fagyasztott spenótot, megvárjuk, míg összeesik, majd a kecskesajtot is hozzáadjuk. Levesszük a tűzről, és legvégül rászórjuk a parmezánt, hozzáadjuk a vajat, és alaposan elkeverjük.
-
Megvárjuk, míg kihűl. A tojásokat kissé felverjük, és a maradék parmezánt a rizottóhoz adjuk. A zsemlemorzsából is belekeverünk 4 evőkanállal.
-
A maradék olívaolajat felmelegítjük. A rizsbe keverjük a felvert tojást is, majd gombócokat vagy korongokat formázunk belőle, a közepébe mini mozzarella golyókat nyomunk, és befedjük, majd meghempergetjük a zsemlemorzsában.
-
Mindkét oldalát aranybarnára pirítjuk, és forrón tálaljuk.
Kattints arra a képre, amelyiket nagyobb méretben szeretnél megnézni!
|