11 és ź dkg nyers, konyhakész garnélarák
22 és fél dkg lebőrözött, filézett vörös tengeri sügér
11 és ź dkg karikára vágott, konyhakész tintahal
22 és fél dkg érett paradicsom
2 teáskanál szárított oregánó
1 db babérlevél
˝ db leve és héja zöldcitrom
˝ nagyobb fej finomra vágott vöröshagyma
˝ db negyedekre vágott, kimagozott piros húsú kaliforniai paprika
˝ db negyedekre vágott, kimagozott sárga húsú kaliforniai paprika
1 evőkanál olívaolaj
˝ db negyedekre vágott, kimagozott narancssárga kaliforniai paprika
1 nagy friss, édes zöld chilipaprika
3 gerezd hámozott fokhagyma
2 evőkanál apróra vágott korianderzöld
2 és ź dl zöldségalaplé
vagy
2 és ź dl tyúkhúsalaplé
vagy
2 és ź dl halalaplé
ízlés szerint bors
ízlés szerint só
Díszítéshez:
kevés apróra vágott korianderzöld
Meglocsoláshoz:
kevés olívaolaj
Elkészítés:
1. A sütőt 200 °C-ra előmelegítjük. A paprikanegyedeket héjas oldalukkal felfelé tepsibe tesszük a paradicsommal, chilipaprikával és fokhagymagerezdekkel. Meghintjük szárított oregánóval, és meglocsoljuk olívaolajjal.
2. 30 percig sütjük, amíg a kaliforniai paprika jól megbarnul és megpuhul.
3. A sült zöldséget kivesszük a sütőből, és állni hagyjuk, míg lehűl annyira, hogy dolgozhassunk vele. A kaliforniai paprika, paradicsom és chili héját lehúzzuk, a húsukat feldaraboljuk. A fokhagymát apróra vágjuk.
4. Nagy lábosban felforrósítjuk az olajat. Beletesszük a vöröshagymát a fokhagymával együtt, és 5 perc alatt üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a kaliforniai paprikát a paradicsommal, chilivel, fokhagymával, valamint a zöldségalaplét vagy tyúkhúsalaplét vagy halalaplét, citromlét és -héjat, a felaprított korianderzöldet, a babérlevelet, és sózzuk, borsozzuk. Felforraljuk, majd beleforgatjuk a tenger gyümölcseit. Csökkentjük a lángot, és 10 percig fedő alatt, lassú tűzön pároljuk, míg a tenger gyümölcsei éppen csak átfőnek. Apróra vágott korianderzölddel meghintve tálaljuk.Kattints arra a képre, amelyiket nagyobb méretben szeretnél megnézni!
|