Hozzávalók:
17,5 dkg liszt (nála Graham)
12,5 dkg vaj
25 dkg őrölt mandula
18 dkg cukor (eredetileg 25!)
4 tojás
1 citrom reszelt héja
0,25 dl cherry bor
1 dl víz
Csipet só
Őszibarack (elhagyható, vagy más gyümölccsel helyettesíthető)
Porcukor a díszítéshez
Az összeállítás igen egyszerű: mindent összemértem egy keverőtálba, hozzáadtam a megolvasztott vajat és 5 perc alatt jól kikevertem.
Zsírozott-lisztezett, 19 cm átmérőjű tortaformába öntöttem, közben őszibarackszeleteket nyomkodtam bele. 180 fokon 35 perc alatt készre sütöttem. (tűpróba!)
Miután kihűlt, kardsablon és porcukor segítségével díszítettem.Kattints arra a képre, amelyiket nagyobb méretben szeretnél megnézni!
|