Hozzávalók a leveshez:
1 kg marhahús (Szegy, vagy oldalas,esetleg lábszár,vagy csontos lábszár)
3-4 szál sárgarépa
3-4 szál fehérrépa
1-2 fej csiperkegomba,
1 kis fej karalábé
1 kis db zeller
1 db kápiapaprika,
1 db paradicsom
1 db vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma (kb)
10 szem egész bors (kb)
kevés sáfrány,és egy kis darab gyömbér,és kelbimbó 5 db.1 csokor petrezselyemzöld,és zellerlevél.
1.
A húst, a zöldségeket és a hagymát megtisztítjuk, majd megmossuk.
2.
A húst egy nagyobb lábasban, bő vízzel felengedve feltesszük lassú tűzön főni.
3.
A főzés során keletkező habot folyamatosan leszedjük a levesről, majd belerakjuk a nagyobb darabokra vágott zöldségeket és a fűszereket, a borsot, a sáfrányt és a zöldeket.
4.
Kb. 3-4 óra alatt alacsony hőfokon készre főzzük a levest.
5.
Tálalás előtt az ételt leszűrjük és külön tálon kínáljuk hozzá a zöldségeket, a puha húst, illetve az ízlés szerinti levestésztát.
Tipp: A sáfrány szép színt ad a levesnek.Kattints arra a képre, amelyiket nagyobb méretben szeretnél megnézni!
|