Hozzávalók
4 darab tojás
18 dkg cukor
14 dkg liszt
10 dkg margarin
1 citrom reszelt héja
1 csomag vaníliás cukor
A krémhez:
30 dkg eredeti görög joghurt
1 tasak bourbon vaníliás puding
3 evőkanál cukor
5 dl tej
2 dl baracklekvár (frissen készített)
Elkészítés módja
A margarint a cukorral és a tojássárgájával, vaníliával és citromhéjjal habosra keverjük a robotgéppel, és utána a fehérjét is hozzáadjuk, a sütőporos liszttel együtt. Vajjal kikent és lisztezett gyümölcstorta formába elkenjük a masszát, és 180 fokos sütőben 20 perc alatt készre sütjük. A krémhez a pudingot a tejjel, cukorral megfőzzük, és kissé lehűtjük. Ezután keverjük össze a görög joghurttal. A tésztát kifordítjuk a formából, és azt a felét töltjük meg a joghurtos pudinggal. A baracköntettel csíkozzuk, és elhúzkodjuk rajta, egy kanál segítségével.Kattints arra a képre, amelyiket nagyobb méretben szeretnél megnézni!
|