Zsuzsa konyhája!
Zsuzsa konyhája!
Fejléc

 

  Kedves Látogató!   

 

Szeretettel köszöntelek az oldalamon.
 

A főzés számomra egy életforma,a sütés pedig hobby.Mindenkinek írom ezeket a sorokat,aki szereti a hasát,mert itt a legfinomabb ételeket osztom meg.Jó nézelődést kívánok minden kedves idelátogatónak.Most újra nyitom ennek az oldalnak az életfunkcióját,de várlak benneteket a blogspotra is Zsuzsa ízutazásai címmel.

 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Elfelejtettem a jelszót
 
Menü
 
Chat
Név:

Üzenet:
:)) :) :@ :? :(( :o :D ;) 8o 8p 8) 8| :( :'( ;D :$
 
Zsuzsa finomságai.
 
Borjúpaprikás házias galuskával.
 
Burgundi rokfortos körte.
 
Joghurtkrémes pite fügével.
 
Karamellás fügés pitécske.
 
Gesztenyepüré.
 
Likőrkrémes fügés pite.
 
Churros tál.
 
Különleges matcha mázas fánkok
 
Desszertek
 
Diós-mogyorós krémes
 
Csirke lollipop
 
Szuprém csirkemell burgonyapürével
 
Blog

Puffancs hamburgerhez.Bagel.

2017.02.04. 16:01, KallaZsuzsanna56

 

Recept
10 db-hoz

680 g liszt
68 g porcukor
68 g vaj
68 g tojás sárgája (kb. 3 nagyobb tojásé)
40 g élesztő
8 g só
330 ml langyos tej
 
Az összetevőket gyúrjuk össze, majd 20 percig pihentessük. Ezután gyúrjuk át a tésztát és újabb 20 percig pihentessük. Osszuk 10 egyenlő részre a tésztát és formázzunk zsemléket. Ezeket helyezzük szilikonos sütőpapírral fedett tepsire, és kenjük meg egész tojással. Kelesszük, 35-40 percig majd kenjük le ismét egész tojással. 190 C fokos előmelegített sütőben 12-15 perc alatt süssük készre. 

Recept 8-10 db hoz

600 g liszt
2-3 g só (1 teáskanál)
20 g cukor
2-3 ml olaj (1 teáskanál)
10 g vaj
1 egész tojás
250-300 ml víz
12 g friss élesztő

Főzéshez

40-50 g nádcukor

Szóráshoz
Ízlés szerinti magvak illetve sók, pl.: mandula, pisztácia, szezámmag, lenmag, színes nagyszemcséjű sók.

Tegyük egy nagy tálba a tojást, a cukrot, az élesztőt és a víznek a ¾ részét. Ezeket csomómentesen keverjük el, majd tegyük bele az olajat és a vajat, majd a lisztet és a legtetejére a sót, amit feloldottunk a maradék vízben. A tésztát dagasszuk simára, majd picit lisztezzük meg a tetejét, takarjuk le légmentesen nejlonnal és érleljük 40 percig. Az érési idő felénél érdemes egyszer átgyúrni, ezzel megeddzük a sikért és javítjuk a tészta tartását. Ha lejárt a 40 perc, osszuk a tésztát 8-10 részre, attól függ, mekkorát szeretnénk készíteni. Gömbölyítsük fel a darabokat és hagyjuk pihenni 5-10 percet, majd kissé lapítsuk el, és sodorjuk fel a tésztákat. Sodorjuk ki kb. 25 cm hosszúra, formázzunk kőrt és csípjük össze a végeket. Egy tepsire tegyünk egy konyharuhát, melyet kissé meglisztezünk, és erre pakoljuk a megformázott tésztákat, egy mástól 2-3 cm távolságra. Egy másik bevizezett konyharuhával takarjuk le, és fél órát hagyjuk kelni szobahőmérsékleten.

Főzés

Tegyünk fel forrni egy lábos vizet, amiben elkevertünk 40-50 g nádcukrot, de lehet kristálycukor is. A megkelt tésztákat ebben főzzük oldalanként 15-20 másodpercig. Itt arra kell figyelnünk, hogy azaz oldala, amelyik kelesztés közben lefelé volt, azaz oldala legyen felül fürösztés közben felül. 15-20 másodperc után fordítsuk meg a vízben, majd egy
Szűrőkanállal emeljük ki és tegyük egy sütőpapírral fedett tepsire. Szórjuk meg magvakkal, vagy sóval és rögtön tegyük be egy 220 C-fokra előmelegített sütőbe, 13-14 perc alatt süssük arany barnára. A sütés elején érdemes egy picit meggőzölni.

Szakmai szösszenet:
A legtöbb élesztős tészta receptjében azt olvashatjuk, hogy „langyos víz”. Ez így ebben a formában egy picit hiánytalan. Több dologra kell odafigyelnünk, amikor beállítjuk a víz hőmérsékletét. Az élesztő 40 C-fok felett elpusztul, tehát ezt a hőmérsékletet soha ne lépjük túl. Amit szem előtt kell tartanunk, hogy a bedagasztott tészta hőmérséklete 29-31 C-fokos legyen, így fog a legoptimálisabban fejlődni. Tehát ha szobahőmérsékleten dolgozunk, akkor langyos vízzel dagasszunk. Ha viszont nyáron egy 40 C-fokos panellakásban vagyunk, akkor célszerűbb. Hidegebb vizet használni. És értelem szerűen, ha hidegebb, helyiségben készítjük, a tésztát akkor használjunk melegebb vizet.

Szólj hozzá te is!
Név:
E-mail cím:
Amennyiben megadod az email-címedet, az elérhető lesz az oldalon a hozzászólásodnál.
Hozzászólás:
Azért, hogy ellenőrízhessük a hozzászólások valódiságát, kérjük írd be az alábbi képen látható szót. Ha nem tudod elolvasni, a frissítés ikonra kattintva kérhetsz másik képet.
Írd be a fenti szót: új CAPTCHA kérése
 
Még nincs hozzászólás.
 
Idő
 
Naptár
2024. December
HKSCPSV
25
26
27
28
29
30
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02
03
04
<<   >>
 
BlogPlusz
Friss bejegyzések
2020.02.28. 10:14
2018.01.24. 19:04
2018.01.22. 15:36
2017.10.06. 18:33
2017.09.17. 17:44
2017.07.03. 12:58
2017.05.04. 21:20
2017.05.04. 16:01
2017.03.20. 20:09
2017.02.23. 20:19
2017.02.08. 15:27
2017.02.06. 16:47
2017.02.04. 16:01
2017.02.03. 13:14
2017.01.31. 17:04
2017.01.31. 17:03
2017.01.14. 13:21
2016.12.12. 14:20
2016.12.10. 14:42
2016.12.10. 14:26
Friss hozzászólások
 
Látogatottság
Indulás: 2013-09-29
 
Kukoricalángos fűszervajjal.
 
Csokis csíkos rolád.
 
Mustáros sertésszelet rizi-bizivel.
 
Hidegtálak
 
Tejcsokis krémsajtos szuflétorta.
 
Újházy-csirkeleves.
 
Citromtorta Capri szigetéről.
 
Madártej Limoncellóval
 
Főételek kacsából
 
Fehér csokoládés méteres kalács
 
Zöldséges borjúrolád
 
Öt fűszeres kínai harcsa
 
Lábléc
Süssünk együtt
 

Figyelem, figyelem! A második vágányra karácsonyi mese érkezett! Mesés karácsonyt kíván mindenkinek: a Mesetáros    *****    10 éves a Haikyuu!! Ennek alkalmából részletes elemzést olvashatsz az anime elsõ évadáról az Anime Odyssey blogban!    *****    Ismerd meg az F-Zero sorozatot, a Nintendo legdinamikusabb versenyjáték-szériáját! Folyamatosan bõvülõ tartalom.    *****    Advent a Mesetárban! Téli és karácsonyi mesék és színezõk várnak! Nézzetek be hozzánk!    *****    Nagyon pontos és részletes születési horoszkóp, valamint 3 év ajándék elõrejelzés, diplomás asztrológustól. Kattints!!!!    *****    A horoszkóp a lélek tükre,egyszer mindenkinek érdemes belenézni.Keress meg és én segítek értelmezni a csillagok állását!    *****    HAMAROSAN ÚJRA ITT A KARÁCSONY! HA SZERETNÉL KARÁCSONYI HANGULATBA KEVEREDNI, AKKOR KATT IDE: KARACSONY.GPORTAL.HU    *****    Nyakunkon a Karácsony, ajándékozz születési horoszkópot barátaidnak, ismerõseidnek.Nagyon szép ajándék! Várlak, kattints    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    A legfrissebb hírek a Super Mario világából és a legteljesebb adatbázis a Mario játékokról.Folyamatosan bõvülõ tartalom.    *****    Gigágá! Márton napján is gyertek a Mesetárba! Nemcsak libát, de kacsát is kaptok! Játsszatok velünk!    *****    A Nintendo a Nintendo Music-kal megint valami kiváló dolgot hozott létre! Alaposan nagyító alá vettem, az eredmény itt.    *****    Leanderek, Parfümök, Olajok, és Szépségápolási termékek! Használd a LEVI10 kupont és kapj 10% kedvezményt!Megnyitottunk    *****    Megjelent a Nintendo saját gyártású órája, a Nintendo Sound Clock Alarmo! Ha kíváncsi vagy, mit tud, itt olvashatsz róla    *****    Megnyílt a webáruházunk! Parfümök, Szépségápolási termékek, Olajok mind egy helyen! Nyitási akciók, siess mert limitált!    *****    Az általam legjobbnak vélt sportanimék listája itt olvasható. Top 10 Sportanime az Anime Odyssey-n!    *****    Pont ITT Pont MOST! Pont NEKED! Már fejlesztés alatt is szebbnél szebb képek! Ha gondolod gyere less be!    *****    Megnyílt a webáruházunk! NYITÁSI AKCIÓK! Tusfürdõ+Fogkrém+Sampon+Izzadásgátló+multifunkcionális balzsam most csak 4.490!    *****    Új mese a Mesetárban! Téged is vár, gyere bátran!    *****    Veterán anime rajongók egyik kedvence a Vadmacska kommandó. Retrospektív cikket olvashatsz róla az Anime Odyssey blogban