Gesztenyekocka.Svájci trüffel.
2015.11.05. 10:10, KallaZsuzsanna56
	
	Hozzávalók
	A krémhez
	
	25-30 dkg porcukor
	3 dl tej
	1 csomag (49 g) Dr. Oetker Eredeti Puding Vanília
	50 dkg fagyasztott gesztenyemassza
	2 evőkanál rum
	20 dkg Rama
	A tésztához
	
	2 evőkanál keserű kakaópor
	6 evőkanál finomliszt
	fél csomag Dr. Oetker Sütőpor
	6 evőkanál porcukor
	6 tojás
	10 dkg Rama
	A tepsi kikenéséhez
	
	finomliszt
	Rama
	A tetejére
	
	2 evőkanál keserű kakaópor
	3-4 evőkanál kristálycukor
	6 dl habtejszín
	1 csomag Dr. Oetker Habfixáló
	Elkészítés
	
	A tojások sárgáját a cukorral habosra keverjük, ez elektromos habverővel maximális fokozaton 3-4 perc. Az olvasztott, de nem meleg Ramát belecsurgatjuk, 1-2 percig tovább keverjük. A lisztet a sütőporral és a kakaóval összeforgatjuk, egyharmadát az előzőekre szitáljuk, de még nem keverjük el. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, egyharmadát a masszára kanalazzuk, óvatosan összeforgatjuk. A többi kakaós lisztet és tojáshabot ugyanígy, két részletben hozzáadjuk. Egy nagy tepsit Ramával kikenünk, belisztezünk, és a tésztát 30 x 30 cm nagyságban rásimítjuk. Előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 °C, légkeveréses sütőben 165 °C), kb. 20 perc alatt megsütjük. A krémhez a pudingport a tejben, 10 dkg porcukorral ízesítve sűrűre főzzük, hűlni hagyjuk. A puha Ramát először magában, majd a többi porcukorral keverjük habosra. A fölengedett, puha gesztenyemasszát átpasszírozzuk, a cukros Ramához keverjük a hideg vaníliakrémmel együtt, a rummal ízesítjük. Egyenletesen a tésztára kenjük. A tejszínt kemény habbá verjük, a végefelé először a habfixálót, majd apránként a cukrot szórjuk bele. Egyenletesen a gesztenyekrémre simítjuk, a tetejére kakaóport szitálunk, és rövid időre behűtjük, hogy egy kicsit megdermedjen. Forró vízbe mártott késsel kockákra vágjuk.
	
	Hozzávalók
	A díszítéshez
	
	7 dkg pisztácia
	40 dkg tortabevonó
	A töltelékhez
	
	6-7 evőkanál tejszín
	15 dkg étcsokoládé
	30 dkg mogyorós nugát
	A tésztához
	
	25 dkg finomliszt
	1 csomag vanillincukor
	7,5 dkg porcukor
	1 csipet só
	17,5 dkg Rama
	Elkészítés
	
	1.A Ramát,a porcukrot, a sót és a vaníliás cukrot kézi keverővel habosra keverjük. Lisztet szitálunk rá és az egészet tésztává gyúrjuk össze. Kézzel cipót formálunk belőle, fóliába göngyöljük és 15 percre hűtőbe tesszük.
	2.A tésztát kb. 3 mm vastagra nyújtjuk és kb. 4 cm átmérőjű köröket szaggatunk ki belőle. A süteményt sütőpapírral bélelt sütőlapra helyezzük, 200 °C-ra előmelegített sütőben, kb. 8 percig sütjük, majd hűlni hagyjuk.
	3.A mogyorónugátot, az étcsokoládét és a tejszínt forró vízfürdőn felmelegítjük, amíg a nugát és az étcsokoládé összeolvad. A krémet hűlni hagyjuk, ezután kézi habverővel felverjük. A krémet csillagcsővel ellátott habzsákba töltjük és mindegyik süteményre nyomunk egy adagot belőle.
	4.A tortabevonót forró vízfürdőn megolvasztjuk és bevonjuk vele az aprósüteményt.
	5.Mindegyik süteményre egy-egy félbevágott pisztáciát helyezünk, majd az egészet száradni hag
	         
		