Paplanos süti.
2015.10.16. 13:27, KallaZsuzsanna56
	
	Hozzávalók:
	40 dkg liszt
	20 dkg cukor
	150 ml langyos víz
	120 ml olaj
	3 evőkanál kakaópor
	1 csomag sütőpor
	3 db tojás
	
	
	
	a túrókrémhez:
	1 csomag vaníliás puding
	400 ml tej
	3 evőkanál cukor (a pudinghoz)
	50 dkg túró
	1 db tojás sárgája
	3 evőkanál cukor (a túróhoz)
	1 vanília kikapart belseje vagy 1 csomag vaníliás cukor
	fél citrom reszelt héja
	
	
	Elkészítés:
	Először elkészítjük a pudingot. Ehhez a 4 dl tejből egy kevésben csomómentesre keverjük a pudingport, a többit felforraljuk. Hozzáadjuk a cukrot és a vaníliát. Ha már meleg a tej, elkeverjük benne a feloldott port, és folyamatosan kevergetve besűrítjük. Ha kész, hideg vízfürdőbe tesszük és kihűtjük.
	
	
	A tésztához a lisztet, a sütőport és a kakaóport összekeverjük, a tojásokat habosra keverjük a cukorral. Hozzáadjuk az olajat és a vizet, majd szépen összedolgozzuk a lisztes-kakaós keverékkel.
	
	
	A simára dolgozott tésztát (nem kell megijedni, ha elsőre lágynak tűnik) egy kivajazott, kilisztezett tepsibe tesszük.
	
	
	A sütőt 170 fokra előmelegítjük.
	
	
	A túrót villával összetörjük, a cukorral, a vaníliaaromával és a citromhéjjal összekeverjük. Végül belekeverjük a hideg pudingot. A túrós krémet habzsákba (vagy hiányában egy tiszta zacskóba) töltjük, és berácsozzuk vele a kakaós tésztát.
	
	
	Az előmelegített sütőbe toljuk, és kb. 40 percig vagy tűpróbáig sütjük.
	
	
	Ahogy sül, még nem alakul ki a puklis paplan kinézete, de ahogy kivesszük a sütőből és hűlni kezd, úgy esik össze a túrós csíkozás és emelkedik ezáltal ki a kakaós tészta.
	
	         
		