Szakállas pogácsa.
2015.10.01. 22:37, KallaZsuzsanna56
	
	 
	Hozzávalók:
	- 
		30 dkg liszt
 
	- 
		22 dkg margarin
 
	- 
		2 dl tejföl
 
	- 
		1 db tojás
 
	- 
		1,5 kk só
 
	Lekenéshez:
	- 
		1 db tojássárgája
 
	- 
		1 ek tejföl
 
	- 
		reszelt sajt
 
	Sajtkrém hozzávalói:
	- 
		1 dl tejföl
 
	- 
		1 db tojássárgája
 
	- 
		2 kk liszt
 
	- 
		késhegynyi pirospaprika
 
	- 
		1 mk só
 
	- 
		10 dkg reszelt sajt
 
	- 
		10 dkg vaj
 
	Forgatáshoz:
 
	
	 
	Elkészítése:
	A lisztet keverjük össze a sóval, majd adjuk hozzá a margarint és kezdjük el összemorzsolni. Amikor már kellően morzsalékos, adjuk hozzá a tejfölt és a tojást, majd gyors mozdulatokkal gyúrjuk össze a tésztát.
	Ezután lisztezett felületen nyújtsuk ki 3-4 mm vastagságúra a tésztát, és egy kisebb pogácsaszaggatóval szúrjuk ki. (a leeső tésztát szintén gyúrjuk össze, majd szintén szúrjuk ki)
	Ezután helyezzük a tésztakorongokat sütőpapírral bélelt tepsire, majd kenjük le a tejföllel összekevert tojássárgával. Végül szórjuk meg a tetejét reszelt sajttal.
	Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük szép aranyszínűre. Ezután vegyük ki a sütőből, és hűtsük ki teljesen.
	A sajtkrémhez a tejfölt keverjük simára a tojássárgával, a sóval, a pirospaprikával, és a liszttel, majd gőzfürdő fölött, állandó keverés mellett, főzzük sűrűre. Ezután vegyük le a gőzfürdőről, majd hűtsük ki egészen.
	Amikor a massza teljesen kihűlt, adjuk hozzá először a vajat, majd a reszelt sajtot, és robotgéppel keverjük simára.
	A teljesen kihűlt tésztakorongokat ragasszuk össze a sajtkrémmel, majd forgassuk bele a reszelt sajtba.
	Az elkészült pogácsákat azonnal kínálhatjuk, de 1-2 napig hűvös, száraz helyen tárolhatjuk is tálalásig.