Medvehagymás-sajtos rúd,Medvehagyma-krémleves
2015.04.14. 14:11, KallaZsuzsanna56
	
	Medvehagymás-sajtos rúd
	
	
	Hozzávalók:
	1 csomag leveles tészta
	2-3 evőkanál tejföl
	5-6 levél medvehagyma
	só
	őrölt bors
	sajt
	
	
	Elkészítés: A leveles tésztát szobahőmérsékleten felengedjük, majd vékonyra kinyújtjuk, ha előnyújtott tésztát használunk, azt már nem kell nyújtani.
	A tejfölt ízlés szerint sózzuk, megszórjuk őrölt borssal, és jól összekeverjük. A medvehagymát alaposan megmossuk, lecsepegtetjük, apróra vágjuk. A vékonyra nyújtott leveles tészta egyik felét megkenjük az ízesített tejföllel, majd ízlés szerint megszórjuk az apróra vágott medvehagymával. A tészta másik felét ráhajtjuk, hogy teljesen befedje a tölteléket. Ezután éles késsel vagy derelyevágóval ízlés szerinti méretű rudakra vágjuk.
	Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, ráhelyezzük a töltött rudakat, majd mindegyik tetejét megszórjuk reszelt sajttal. Előmelegített forró sütőbe toljuk, majd pár perc alatt szép pirosra, ropogósra sütjük.
	Tálalás előtt hűlni hagyjuk, majd akár egy finom krémleves mellé, vagy sós ropogtatni valóként kínáljuk.
	
	Medvehagyma-krémleves
	
	
	Hozzávalók:
	1 csokor medvehagyma
	1 db póréhagyma
	1 nagyobb krumpli
	só
	színes bors
	szerecsendió
	1 db zöldségleveskocka
	3 dkg margarin
	2 evőkanál olívaolaj
	2 dl tejszín
	7 dl víz
	
	
	Elkészítés: A póréhagymát vékonyra szeleteljük. A krumplit vágjuk kisebb kockákra. A medvehagymát vágjuk fel apróra.
	Egy edényben hevítsük fel a margarint és az olívaolajat, majd adjuk hozzá a vékonyra felszeletelt pórét, és pároljuk pár percig, hogy kissé összeessen. Ezután adjuk hozzá a medvehagymát, majd szórjuk meg a fűszerekkel, és pároljuk tovább, hogy a medvehagyma is kicsit összeessen. Végül adjuk hozzá a krumplit, majd öntsük fel a vízzel, és főzzük puhára.
	Amikor a krumpli megfőtt, vegyük le a tűzről, majd botmixerrel pépesítsük. Ezután tegyük vissza a tűzre, és állandó keverés mellett csorgassuk bele a tejszínt. Végül forraljuk ki, de főzni már nem kell tovább.